Běžela 84. minuta a Spurs prohrávali v londýnském derby s Chelsea 0:1. V hlavě se jim rodily plány na vyrovnávací branku, které ale zhatil obránce Kieran Trippier. 

Obránce Tomáš Kalas na tréninku české fotbalové reprezentace během soustředění v rakouských lázních Laa an der Thaya
Tomáš Kalas se těší do Wembley: Zápas s Anglií? Nic většího není

Dlouhá přihrávka letěla za obranu Tottenhamu a měla směřovat na brazilského rychlíka Williana. Trippier však byl u míče mnohem dřív a zdálo se, že z téhle útočné akce nic nebude. Jenže pak přišla fatální minela – nedohoda s brankářem Llorisem. Trippier mu chtěl poslat malou domů, jenomže francouzský gólman šel míči naproti. 

Zdroj: Youtube

Nakonec z toho byl fantastický obstřel vlastního brankáře, za který by se nemusel stydět žádný útočník. Chelsea tedy porazila Tottenham 2:0 i přesto, že za celý zápas vyprodukovala pouze jedinou střelu na bránu!

Pikantní na tom je také to, že novináři vyštrachali tweet z roku 2014, ve kterém anglický zadák píše: „Do toho Chelsea!“ a jsou k tomu přiloženy dva emotikony míče. Jakoby už tehdy tušil, co se stane…

Z bojů o titul do bitvy o čtvrtý flek

Severolondýnský klub ještě dvě kola zpět pomýšlel na stíhací jízdu za duem Liverpool a Manchester City. Místo toho teď ještě možná bude řešit boje o evropské poháry. Prohrál totiž dvakrát v řadě a čtvrtý Arsenal na svého nenáviděného rivala ztrácí místo deseti už jen čtyři body. Obě mužstva si to navíc ve Wembley rozdají už v sobotu.

Až další průběh ukáže, jestli Trippierova hrubka bude kohouty mrzet, anebo z toho bude pouze veselá histroka do šatny. 

Jindřich Trpišovský.
Nejlepší obrana je útok! Slavii zdobí hlavně silná ofenziva