Krajské finále

ZŠ a SŠ Bohemia Chrudim VOŠ a SŠT Česká Třebová 6:0. Branky: Veselský 2, Háněl, Motl, Malínský, Opina. Soupeř vzdoroval pouze v první třetině utkání. S přibývajícím časem hostům ubývaly síly a závěr byl jednoznačně v režii Chrudimi.

SPŠE a VOŠ Pardubice SOU Svitavy 5:1.

O 3. místo: SOU Svitavy VOŠ a SŠT Česká Třebová 1:6.

Finále: ZŠ a SŠ Bohemia Chrudim SPŠE a VOŠ Pardubice 2:1. Branky: Mrázek, Dastych. Domácí trápil zejména důraz v koncovce. Na úvodní gól Mrázka odpověděli hosté brankou po dobře zahraném přímém volném kopu a následné střele hlavou. Když nepomohly další vyložené šance chrudimských lyceistů Žaluda a Netušila, postup doslova vystřelil krásnou brankou z hranice pokutového území David Dastych.

Regionální finále

SŠ technická a ekonomická Brno SŠ stavební Jihlava 2:1 (1:1). Vyrovnané utkání se šťastným koncem pro Brno. Jihlavští do poločasu vyrovnali, ale podruhé se jim to už nepovedlo.

SŠ stavební Jihlava ZŠ a SŠ Bohemia Chrudim 0:5 (0:2). Branky: Háněl, Opina, Dastych, Mlynka, Žalud. Ve druhém poločasu už unavený soupeř z Jihlavy nekladl odpor, utkání se dohrávalo a skóre narůstalo.

ZŠ a SŠ Bohemia SŠ technická a ekonomická Brno 5:0 (0:0). Branky :Žalud 2, Mlýnka, Mrázek, Motl. Vyrovnané utkání se po přestávce změnilo v exhibici Bohemie a po krásných kombinačních akcích přibývalo gólů v brněnské síti .

Postup v regionálním kole vybojovali: Liebelt, J. Veselský, Kosař, Strnad, D. Veselský, Mrázek, Opina, Dastych, Malínský, Žalud, Háněl, Mlynka, Motl, Rosolek, Nevole, Vala.

Jak to viděl ředitel Jaromír Pecina

Na náročné cestě za postupem jsme museli vyhrát ještě dva poslední turnaje. V krajském turnaji jsme po průměrných výkonech, ale zaslouženě, zdolali středoškolské týmy z České Třebové a Pardubic, když nás do regionálního kola poslal teprve pět minut před koncem krásnou střelou z hranice šestnáctky Dastych. Celým turnajem nás provázela malá produktivita v koncovce.

Na vítěze krajů Vysočina a Jihomoravského chlapci nastoupili již plně koncentrovaní a nikoho nenechali na pochybách o oprávněné cestě do Prahy. Využili jsme vyrovnanosti našeho šestnáctičlenného kádru a splnili další dílčí cíl. Do Prahy pojedeme s týmem, který má své individuality, ale ty jsou samozřejmě závislé na poctivé práci všech ostatních. Cenné budou i zkušenosti z loňského finále.

Jsem rád, že naše výsledky potvrzují správnost myšlenky realizace pedagogického lycea v návaznosti na sport v našem městě. Stejně jako loni budou mít někteří studenti těsně po maturitách, tak mohou životní etapu završit i sportovním úspěchem. Děkuji našemu učiteli a trenérovi Láďovi Matrasovi a všem hráčům za příkladnou reprezentaci. Výbornou práci odvedla i paní Eva Merhautová, která dokázala oba turnaje organizačně připravit v Chrudimi.

Aktuální je pro mne v současné době poděkovat za důvěru a podporu školy i všem nově přijatým žákům a jejich rodičům.