Česká liga dorostu U19: Baník Sokolov U19 - MFK Chrudim U19 4:1 (2:0)

Branka Chrudimi: 81. vlastní.

Utkání začali Chrudimští vcelku nadějně. Již krátce po výkopu běžel sám na brankáře Sokolova Rybička, ale minul branku. Tento moment asi poznamenal hostujícího útočníka natolik, že v zápase neproměnil ještě dalších pět vyložených šancí, většinou po rychlé brejkové akci. A naopak domácí se v 5. minutě po chybě v defenzívě ujali vedení. Tento gól Sokolov nakopl, začal předvádět svoji hru na překopávané křížné míče, které chrudimská obrana nezvládala a dostávala se pod tlak. Po jedné takové akci zvýšil ve 31. minutě Baník náskok. Krátce po změně stran definitivně srazila Chrudimské na kolena další chyba v obraně (3:0). Tým se už do konce zápasu nezvedl a připsal si první prohru v soutěži.

František Smitko, trenér MFK Chrudim U19: Toto utkání nelze hodnotit jinak než jako propadák! Hráči si musí uvědomit, zda a proč chtějí vůbec hrát za MFK Chrudim U19 Českou ligu dorostu. S tím, co předvedli, to rozhodně nepůjde. Máme týden na to se z nevydařeného střetnutí oklepat a připravit se na další těžký zápas s Viktorií Žižkov.

Sestava MFK Chrudim U19: Janda Jindrák (46. Felkl), Trnka, Pirkl (70. Grulich), Rabas Holeček Teslík (57. Jelínek), Shejbal, Wimmer, Stránský (58. Kalas) Rybička. (rp)