Krajské fotbalové soutěže nabídly o víkendu mimo jiné dvě okresní derby. V I. A třídě se představila v Prosetíně rezerva Hlinska a v I. B třídě se utkali dva dosud velmi úspěšní nováčci Chroustovice – Nasavrky.

Krajský přebor

Třemošnice – Choceň 0:2
Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Pokud nebudeme dávat branky hned v prvním poločase ze šancí, které si vytvoříme, nemůžeme pomýšlet na nějaké body s takto silným soupeřem. Potom to chce pár jedinců strhnout, netakticky opustí svoje prostory a mužstvo je trestáno góly z brejků. Chápu to, že je takováto situace frustrující, ale pokud nastává již v několikátém zápase, je třeba se nad tím zamyslet a hrát na neobdržení branky. Dále mi schází v mužstvu bojovnost – hlavně ve vápně soupeře není žádný důraz a drzost chtít vstřelit branku. Tady nám to jasně ukázalo duo útočníků Chocně – Souček, Smola – radost je sledovat."

Chrudim B – Pardubičky 1:2

Martin Škrha, vedoucí mužstva MFK Chrudim B: „Hosté na naší umělce potvrdili roli papírového favorita. Škoda, že jsme po vyrovnávacím gólu ihned po rozehrání podruhé inkasovali, jinak jsme mohli  možná uhrát příznivější výsledek. Šancí jsme si ale příliš nevytvořili."

Polička – Hlinsko 2:0
Miroslav Bouška, vedoucí mužstva  FC Hlinsko: „Domácí  nás v dnešním utkání přehráli, což  nutno objektivně přiznat. Ztracené body však ještě více kalí zranění dvou hráčů."

Č. Třebová – H. Městec 4:1

Martin Volejník, vedoucí mužstva Jiskry Heřmanův Městec: „Na zápas jsme odjeli bez šesti hráčů základní sestavy a šanci dostali mladíci, kteří minulou sezonu ještě hráli v dorostu a podali dobrý výkon. Ale zkušený soupeř trestal i z malých chyb, které  náš mladý tým vytvořil, a  zaslouženě vyhrál."

I. A třída

St. Hradiště – Slatiňany 1:6
Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Kdo by po takovém výsledku venku nebyl spokojen. A navíc jsme se dostali v tabulce pravdy na  1 plusový bod. Minimálně v těch vodách bychom se chtěli pohybovat. Naši hráči předvedli v Hradišti zvláště ve druhé půli koncert, podobný jako v Hlinsku a zrodil se i podobný výsledek, dokonce ještě o gól vyšší. Pochvalu zasluhují jistě všichni aktéři v našem dresu. Zvláště jsem rád, že se zlepšila hra obrany. Dokonce jsme mohli udržet poprvé v letošním ročníku i nulu, ale spolehlivě chytající Borek o ní přišel dvě minuty před koncem po snad jediné chybě naší obrany. Diváci se na našich zápasech, ať už doma či venku určitě nenudí – v odehraných šesti kolech padlo v utkáních našeho áčka už celkem 38 gólů, což značí průměr více než šest gólů na zápas."

Prosetín – Hlinsko B 3:0
Luboš Kropáček, trenér Sokola Prosetín: „Naše premiérové vítězství v 1. A třídě se zrodilo po naší skvostné dvacetiminutovce, kdy jsme dali všechny tři góly a soupeře jsme doslova zválcovali. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale rezerva nepřijela  pouze na výlet a po celý zápas musela být naše obrana v pozoru." Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „Podle mě nám schází parta, která by táhla za jeden provaz a chtěla   něco dokázat. Toto derby jsme si zbytečně prohráli, neboť během úvodní čtvrthodinky bylo o výsledku rozhodnuto a prakticky bylo po zápase."

Králíky – Chrudim C 2:4
Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „Ze vzdálených Králík jsme přivezli tři body za zaslouženou výhru. Cením si faktu, že přes mládí kolektivu jsme ve druhé půli dokázali otočit nepříznivý stav a dovést utkání do vítězného konce."

Načešice – Srch 2:2
Jiří Janda, vedoucí mužstva Mezilesí Načešice: „Počáteční tlak nám gól nepřinesl, naopak po čtvrthodině hry hosté využili chybu naší obrany k vedoucímu gólu. Po příchodu Svobody na hřiště ve druhé půli se náš výkon zlepšil a otočili jsme stav na 2:1. Když už to vypadalo, že získáme tři body, tak v nastaveném čase soupeř vyrovnal.  Konečná dělba bodů je asi spravedlivá."

I. B třída

Chroustovice – Nasavrky 2:1
Jaroslav Bečička, sekretář SK Chroustovice: „Derby nováčků soutěže mělo velmi dobrou úroveň a muselo se divákům líbit. My byli lepší v prvním poločase, hosté po přestávce. Podařilo se jim ale jenom snížit náš dvoubrankový náskok." Luboš Dostálek, trenér FC Nasavrky: „Na těžkém terénu jsme nezvládli první poločas. Po prostřídání ve druhé půle to bylo lepší, soupeře jsme dokázali přehrávat, ale ten nás do žádných šancí nepustil."

Kameničky – Řečany 0:2

Kamil Sádovský, trenér FK Kameničky: „V prvním poločase jsme byli lepší, ale zahazovali  šance. Bohužel sudí soupeři odpustil jasnou penaltu v deváté minutě a minimálně jednu červenou kartu za tvrdou hru. Zápas mohl mít jiný průběh, kdybychom se dostali do vedení. Bohužel Řečany daly do poločasu náhodný gól a od té doby předváděli vše, co nemá s fotbalem nic společného. Kouskovali hru, zdržovali, často polehávali na zemi. Škoda slov."

Luže – Holice B 3:0
Jiří Kopecký, vedoucí mužstva Luže: „Většinu zápasu jsme soupeře přehrávali, ale do poločasu jsme se potýkali se střeleckou muškou. Po změně stran zavelel ke zteči dvěma góly veterán Dvořák a tečku za hladkým vítězstvím udělal Koráb. Třemi body jsme si pojistili vedoucí postavení v tabulce, kde se nám pochopitelně líbí."