Předposlední prověrku před startem jarní části ČFL absolvovali v sobotu fotbalisté MFK Chrudim. Utkání s účastníkem MSFL ze Zábřehu rozhodl ve druhém poločase svou střelou do šibenice Radim Holub. Výhru v přípravném utkání si připsalo i rezervní mužstvo Chrudimi, které porazilo 5:2 Chotěboř. Svým výkonem zaujal nejen Dastych, který zaznamenal hattrick, ale i druhý střelec chrudimské rezervy Kratochvíl, který nastoupil až v 70. minutě a přesto dvakrát skóroval.

MFK Chrudim – Sulko Zábřeh 2:1 (1:1)

Branky MFK Chrudim: 20. Nadrchal, 60. Holub. K dalšímu přípravnému utkání si MFK Chrudim pozval účastníka MSFL celek SK SULKO Zábřeh. Svěřenci trenéra Jiřího Balcárka byli výborným soupeřem a hrálo se velmi kvalitní utkání. Ve 20. minutě otevřel skóre zápasu chrudimský Nadrchal, který zužitkoval nahrávku Kesnera 1:0. Hosté však ve 30. minutě po rohovém kopu hlavou vyrovnali.

Ve druhém poločase domácí prostřídali a na hřiště se dostal kanonýr Holub, který střelou do šibenice strhl vedení na stranu domácích. Ke konci utkání měli domácí zjevnou převahu a vypracovali si několik šancí. Bohužel se jim již navýšit skóre nepodařilo. Utkání mělo velmi dobrou úroveň, ke které přispěla svou hrou obě mužstva.

Sestavy – MFK Chrudim: Vostradovský (46.Mrázek) – Štěpánek, Linhart (46. Dvořáček), Radouš, Vágner (46. Adámek) – Kesner (46. Luptovský), Langr (46. Ráliš), Vodrážka, Nadrchal (46. Malinský), Vladyka – Vácha (46. Holub). Sulko Zábřeh: Šustr (46. Kamisch) – Kostorek, Čep, Linek, Swiech – Kovář, Váňa (46. Čtvrtníček, Lukáš, Binar (65. Holly), Pospíšil (85. Kapl) – Bačík

Pavel Jirousek, trenér Chrudimi: „Byla to dobrá konfrontace s organizovaným a kvalitním soupeřem. Ke konci utkání jsme soupeře přehrávali, ale bez gólového efektu."

MFK Chrudim rezerva – Chotěboř 5:2 (4:1)

Branky MFK: Dastych 3, Kratochvíl 2. Rezerva bylo od počátku lepším týmem. Vytvářela si trvalou převahu i střelecké příležitosti a do poločasu dvakrát skóroval Dastych s Kratochvílem. Po změně stran a prostřídání v domácím týmu se pokračovalo ve stejném duchu a rezerva přidala další zásah zásluhou Dastycha, který tak zaznamenal hatrick.

To bylo i přes výrazné příležitost hráčů MFK v součtu vše a to i proto, že Kroutil ve třech případech ve vyložených šancích neskóroval. Hosté vytěžili z minima maximum, a i když se do ofenzívy příliš nedostávali, dokázali skórovat ze dvou pokutových kopů.

Sestava MFK Chrudim rezerva: Kudláček (46. Schmeiser) – Tlapák (60. Mervart), Havránek, Pejcha (60. Zeman), Malý, Meduna (46. Paclík), Wimmer (60. Svoboda), Dastych, Kratochvíl (46. Kopp), Schejbal (75. Meduna), Kroutil (70. Kratochvíl)

Miroslav Teplý, trenér: „Dnes jsme nastoupili s velmi nízkým věkovým průměrem a bylo otázkou, jak si poradíme se soupeřem, na kterého jsme slyšeli jen ty nejlepší reference. Nutno podotknout, že jako celek jsme podali velmi dobrý výkon po většinu utkání a Chotěboři toho příliš nedovolili. Spokojenost panuje s pěti brankami, kde se nám podařilo dotáhnout do konce solidně rozjeté akce, a s nasazením hráčů. Horší to dnes bylo s produktivitou útočníků a také dvě branky z pokutových kopů za ruku a faul na hranici vápna nenesou značku optimal."

(mš, spa)