MFK Chrudim - Meteor Praha VIII 4:0 (2:0)

Branky: 3. Radouš, 44. Vodrážka, 48. Kučera, 76. Sixta.

Za krásného počasí umocněného svátečním dopolednem Salvátorské pouti začali Chrudimští výborně. Již ve 2. minutě se dostali k trestnému kopu z levé strany a po nacvičeném signálu se zjevil zcela sám v pokutovém území Vladyka, jeho gólovou střelu ale ještě vyrazil brankář Meteoru Michňa na roh. Ten rozehráli Chrudimští na krátko a po další nacvičené akci se po skrumáži v malém vápně již prosadil Radouš 1:0. Pro tohoto obránce to byla premiéra jako hrom. Převzal totiž po ukončení kariéry Tomáše Linharta kapitánskou pásku, s níž na rameni si právě proti Meteoru odbyl premiéru. Po skončení zápasu byl pak odměněn (dostal hodinky) za první gól MFK v sezoně mecenášem klubu Ivanem Hofmanem.

Hosté se brzy oklepali a vyrovnali hru, do příležitostí se ale příliš nedostávali, nebo spíše řečeno je do nich pozorná obrana domácích nepouštěla. Ve 20. minutě předvedl jediný náznak Meteoru utěšenou ranou z 20 metrů Kadlec, pozorného Mrázka ale nemohl vystrašit. O tři minuty později potěšila oko diváků, kterých se na utkání sešlo 440, krásná individuální akce nové akvizice Chrudimi Kučery, šanci ale zazdila malá razance jeho střely. Ve 33. minutě dostal příliš prostoru v pokutovém území Chrudimi Havel, naštěstí pro domácí si však míč špatně zpracoval a pak už jeho pokus zablokovala obrana. Ve 42. minutě si naběhl po centru zprava na hlavičku v malém vápně Adámek, bohužel míč netrefil tak, jak by si sám představoval. O chvíli později se ale již domácí mohli radovat podruhé po brance Vodrážky.

Úvod druhého poločasu vyšel MFK stejně jako ten první. Po akci z pravé strany si na malé vápno naběhl Kučera a s notnou dávkou štěstí překonal Michňu potřetí. To byla pro hosty definitivní ledová sprcha, ze které se již do konce zápasu nevzpamatovali. Na dlouhou dobu si jedinou pořádnou akci, která by stála za zaznamenání, vytvořili v 59. minutě, na jejímž konci byl pád Tenkla uvnitř pokutového území a po kterém se zřejmě dala pískat penalta. Rozhodčí Martínek ale nechal hru pokračovat dál a zhrzený útočník Meteoru si tak vybil zlost alespoň na protihráči pěkně ostrým faulem, po kterém uviděl žlutou kartu. V 72. minutě se domácím vydařila další rychlá akce, na jejímž konci byl po centru Adámka Kesner, ve skluzu však neusměrnil míč přesně. Chvíli na to přišlo střídání, na které asi většina diváků čekala, Kučeru na hrotu útoku nahradil po artroskopii kolena se vracející Radim Holub. A ten byl hned u toho, když si chvíli nato naběhl na centr zleva další premiant v chrudimském dresu Sixta a zblízka přidal čtvrtý gól. V 81. minutě měl na své kopačce čestný úspěch Meteoru Minarčík, jeho střelu s gólovými parametry ale skvělým zákrokem zneškodnil Mrázek. Pohledné a střelecky vydařené utkání zakončila v 85. minutě dalekonosná rána Vodrážky ze 40 metrů.

Zdroj: Youtube

Lodivod domácího mužstva Pavel Jirousek byl po zápase pochopitelně spokojen: „Nám dnes výborně vyšel vstup do zápasu, vlastně jsme měli skvělé nástupy do obou poločasů. Jinak jsme měli na hřišti stálou převahu, byli lepší ve všech činnostech a konečné skóre se nakonec zastavilo na výsledku 4:0, což je pěkné. Jen doufám, že nás to neuspokojí a jak už patří k české povaze, tvrdě nenarazíme příští zápas v Louňovicích. V dnešním utkání mě potěšil mě i fakt, že se oba dva noví hráči Kučera se Sixtou uvedli brankou. A také to, že vzhledem ke stavu jsem mohl na hřišti brzy protočit hodně kluků".

Jeho kolega, trenér mužstva Meteoru Praha VIII František Kopač, se k utkání vyjadřovat nechtěl. Nakonec po mírném naléhání pouze prohodil: „Nevím, co vám k tomu mám říct. Snad jen napište, že blahopřeji Chrudimi k vítězství. To je vše."

RADEK PECINA