„Do projektu jsme se zapojili začátkem října 2018. Dozvěděli jsme se o něm hlavně od ostatních týmů z blízkého okolí. Líbí se nám, že se dá vyhrát spousta fotbalových ale i nefotbalových věcí. V dnešní době vesnické týmy nedostávají tolik odměn,“ vysvětluje Michael Šprongl, člen výboru.

A chrastečtí fotbalisté čapli šanci za pačesy. V první své sezoně skončili celkově na čtrnáctém místě. Jako nejlepší z okresu a druzí v celých východních Čechách. Však se také mohou za svou píli těšit na tréninkovou jednotku s elitním koučem.

„Moc nás těší, že jsme skončili na místě kdy se za námi zastaví nějaký velice kvalitní trenér. Bude to obrovská reklama pro náš fotbal,“ pochvaluje si člověk, který je v klubu zodpovědný za projekt Gambrinusu.

Týmy, které se staly součástí velké rodiny soutěží na dvou frontách: sportovní a pivní. V první oblasti neměla Chrast žádné problémy. Ovládla totiž třetí třídu a postoupila do okresního přeboru.

„Vítězili jsme a dávali dost branek. Produktivitu jsme ale museli přenést i do pivní části. Nebylo jednoduché držet krok s týmy na špičce, ale kluci se kousli,“ směje se.

„Projekt nám sedí po všech stránkách. Každá tréninková pomůcka se nám určitě hodí stejně tak super jsou pivní odměny. V těchto soutěžích přeci hrajeme pro radost a to pivko k fotbalu prostě patří. Do další sezony půjdeme s další chutí získat nové ceny a popřípadě i nějaké peníze na renovaci našeho fotbalového stánku,“ hodnotí celorepublikový projekt Michael Šprongl.

Bitva s Třincem dopadla dobře, rozhodla až situace z šestaosmdesáté minuty.
Partii rozsekla vlastní branka