Spartak Slatiňany

Petr Myška, trenér: „Před podzimní částí jsme si dali za cíl pohybovat se v horní polovině tabulky. To jsme splnili, vlastně i překročili, takže jsme určitě spokojeni. Dá se říct, že jsme se vydařeným úvodem chytli, což nás povzbudilo a až na malé výpadky jsme podávali dobré až výborné výkony. Jen jsem nebyl vůbec spokojen se zápasem s Přeloučí, bylo to asi nejhorší utkání, co zde ve Slatiňanech jako trenér působím. S oslabeným soupeřem, který viditelně přijel pro bod, jsme nakonec doma prohráli. K méně povedeným zápasům patří pak střetnutí ve Vysokém Mýtě a v Pomezí. Naopak hodně dobré výkony jsme podali proti posílenému MFK Chrudim C a ve Starém Hradišti. Děkuji všem, co se na povedené podzimní části podíleli, počínaje hráči, přes realizační tým až po fotbalový výbor SK Spartak Slatiňany."

MFK Chrudim C

Tomáš Langr, trenér: „Začátek sezony jsme nezačali příliš dobře, ale v průběhu jsme se postupně zlepšovali. Pracujeme s hodně mladým týmem a náš úkol je rozehrát mladé kluky z kategorie U19 a „B" týmu juniorky, což se nám myslím povedlo. V době, kdy přišlo zranění nebo jiný důvod, měli trenéři kam sáhnout, hráči byli rozehraní a připraveni naskočit. Celkem jsme v týmu prostřídali cca 40 hráčů, což není malý počet. Sehráli jsme dobré zápasy, které se kvalitou minimálně blížili Krajskému přeboru. Moc nám nevyhovují týmy, které nehrají kombinační fotbal, ale spíše nakopávanou. S těmito soupeři jsme měli většinou problém a utkání jsme spíše prohráli. Hodně nás trápí koncovka, což je ale bolest celého klubu minimálně mužské kategorie. Máme mnoho šancí, ale řešení a proměňování je slabé. Je to jedna z věcí, na které musíme přes zimu zapracovat. Jinak podzimní část hodnotím spíše kladně a cením si zvýšeného zájmu hráčů za náš „Celtik" hrát."

Mezilesí Načešice

Jaroslav Koky, trenér: „S podzimní částí sezony pochopitelně nemohu být spokojen. Myslím si, že máme kádr na to být o několik příček výše. Měli jsme však velké problémy s obranou, kde nám kvůli zranění hned z prvního kola citelně chyběl stoper Chmelík, a tak to, co jsem učil hráče tři a půl roku, bylo rázem pryč. Dostávali jsme hodně branek na venkovních hřištích, a proto jsme si neodváželi plusové body, které vám zajistí být na bedně. K tomu samozřejmě musím zmínit i naši koncovku, která nás trápí od doby, kdy v A týmu skončil „Pidla" Jirásek. Musíme změnit způsob trénování zakončení, které nás ubíjí a sráží psychiku hráčů."

Jiskra Heřmanův Městec

Jaroslav Holeček, trenér: „Těžko se dá hodnotit sezóna, která byla absolutně podceněná! Doma jsme neprohráli a naopak venkovní zápasy a v nich obdržené branky to je něco alarmujícího. Každopádně chci do jarních bojů posílit mančaft minimálně o tři zkušené hráče, zaměřit se na zkvalitnění obrané fáze a při našlapané tabulce také na jaře vozit body z venku."

TJ Luže

Jiří Kopecký, vedoucí mužstva: „Náš cíl pro podzimní část 1.A třídy byl z pozice nováčka jediný, a to hrát důstojnou roli a pohybovat se ve středu tabulky. To se nám ale splnit nepodařilo. Důvodů je hned několik: zranění, forma některých hráčů a nováčkovská daň. Podzimní bodový zisk nám sice nezaručuje příliš poklidné jaro, ale není kritický. Důležité je, že hráči si jsou naší pozice vědomi. Pro jarní část soutěže chceme mužstvo zkvalitnit a rozšířit."

FC Hlinsko B

Zdeněk Eis, trenér: „Takto nepovedená sezona se hodnotí těžko. Již letní příprava nebyla dobrá. Velká absence hráčů způsobila, že jsme naskočili do prvního kola takřka bez přípravných zápasů a se špatnou fyzičkou. Navíc jsme v úvodu nastoupili proti mužstvům, které patřili jednoznačně k favoritům soutěže, což se jasně ukázalo ve výsledcích. Po těchto debaklech se krize ještě prohloubila a do konce podzimu jsme se z toho nedokázali vzpamatovat. Přestože hra se postupně lepšila, výsledky byly stále špatné. V kádru se prostřídalo 36 (!) hráčů, což svědčí o mnohém. Do jarní části vstoupíme přibližně se stejným kádrem, ale doufám, že s jinými ambicemi. Víme, že ztráta je velká, ale určitě se předem nevzdáváme a pokusíme se o udržení v I.A třídě ještě zabojovat."

Tabulka po podzimu

1. Slatiňany 13 8 2 3 38: 16 28

2. Přelouč 13 7 3 3 33: 16 26

3. Chrudim C 13 7 2 4 26: 18 24

4. Č. Třebová B 13 6 3 4 23: 24 23

5. V. Mýto B 13 6 3 4 23: 20 22

6. Pomezí 13 5 4 4 24: 17 21

7. Načešice 13 6 2 5 25: 26 21

8. Staré Hradiště 13 5 3 5 17: 18 20

9. H. Městec 13 5 3 5 24: 29 19

10. Srch 13 4 4 5 17: 20 17

11. Luže 13 4 3 6 22: 22 16

12. Svitavy B 13 4 3 6 18: 26 16

13. Kunčina 13 4 1 8 20: 33 13

14. Hlinsko B 13 1 2 10 14: 39 7

RADEK PECINA