Přesto, že šlo o tým z dolní poloviny tabulky, Chrudim utkání nepodcenila a vypravila se dokonce do Tachova o den dříve, aby se mohli hráči ráno v klidu připravit na utkání.

Tachov MFK Chrudim 0:3

Od začátku utkání převzali svěřenci trenéra Jirouska aktivitu a soupeře zatlačili do defenzivy. V 6. minutě se poprvé blýskl domácí brankář po akci chrudimských fotbalistů. V 9. minutě se k míči v pokutovém území domácích dostal Luptovský, ale jeho střele chyběla přesnost.

Hosté potvrzovali roli favorita, ale střelecky se jim zatím nevedlo. Ve 22. minutě trestný kop Kesnera znovu skvěle zlikvidoval domácí brankář Houdek a chytil i pokus Rybičky, který se dostal ke střele, když ve 27. minutě obešel tři protihráče. Domácí dál pozorně bránili. Hosté se snažili dostat do zakončení, ale v prvním poločase to ještě nemělo gólový efekt.

Do druhého poločasu vstoupili fotbalisté MFK ještě aktivněji a konečně to přineslo ovoce. V 50. minutě rozjel akci Chrudimských S. Langr, který nahrál Luptovskému a ten před odkrytou brankou našel nabíhajícího Kesnera 0:1.

V 61. minutě se do střelecké listiny zapsal chrudimský Rybička, který kombinační akci přetavil v pojišťovací gól na 0:2. Domácí se na nic nevzmohli. Naopak na druhé straně měl v 79. minutě další gól na kopačce Rybička, ale tváří v tvář domácímu brankáři Houdkovi tentokrát neuspěl. V 83. minutě se do šance dostal Kesner a střelou o tyč překonal brankáře domácích potřetí 0:3.

Po té Chrudimští již jen kontrolovali hru a soupeře k ničemu nepustili. Připsali si tak důležité tři body v tabulce ČFL a potvrdili své dosavadní vedení v soutěži. (mš, spa)