V prvním utkání se soupeři rozešli smírně při remíze 1:1. Chrudimští tak přijížděli do Pardubic s vědomím, že pokud chtějí pomýšlet na postup, musí se minimálně jednou gólově prosadit. I tentokrát přilákalo střetnutí zajímavou diváckou návštěvu.

Zatímco v Chrudimi si na stadion našlo cestu 520 diváků, do Ohrazenic jich zavítalo o sto méně. Samotný zápas se více vydařil domácím fotbalistům, kteří využili zkušenosti z těžkých zápasů 1. ligy staršího dorostu a znalosti domácího hřiště. Pardubičtí v průběhu celého zápasu dokázali chrudimské hráče přehrát a diváci sledovali spíše festival neproměněných šancí. Prvního gólu se mladí Pardubičané dočkali v jedenácté minutě, ale od té chvíle už jen šance pálili.

Prosadit se nedokázala ani Chrudim a tak stav, který zaručoval setrvání domácích v nejvyšší soutěži, trval až do 86. minuty, kdy až za pomoci faulu v pokutovém zastavil Linhart útočníka domácích. Obránce MFK v té době již jednu žlutou inkasoval a tak po tomto zákroku následovalo potrestání červenou kartou. Z následné penalty zvýšil na 2:0 Ladislav Mužík a rozhodl o setrvání Pardubic v 1. LSD minimálně pro další ročník. Na druhý gól domácích Chrudim bleskově odpověděla po nenápadné akci, při které se o snížení postaral Filip Holeček.

Nic dalšího se však v zápase nestalo a tak se z výhry zaslouženě radovali domácí. Více informací o tomto zápase přineseme ve středečním vydání Deníku.

Zdroj: Youtube