MFK Chrudim – SK Zápy 1:1 (1:1)

Fakta – branky: 11. Holub – 14. Duben. Rozhodčí: Duda (Frýdek-Místek). ŽK: 2:0. ČK: 1:0 (72. Štěpánek). Diváci: 360. Poločas: 1:1. MFK Chrudim: Vostradovský – Štěpánek, Drahoš, Radouš, Adámek – Jarosz (79. Luptovský), Vodrážka (79. Mastík), Vladyka, Dostálek – Vácha (87. Řezníček), SK Zápy: Pařízek – Šulc, Málek, Stupka (64. Hradecký), Petržilka – Kovařík, Chrobák, M. Svoboda (89. T. Svoboda), Jelínek – Duben, V. Svoboda (83. Turek).

Nováček soutěže z Kolínska na podzim zdolal Chrudim 2:1 a v utkání U Vodojemu potvrdil, že se mu na cizích hřištích daří. Vždyť na jaře venku třikrát vyhrál, čtyřikrát remizoval a pouze jednou prohrál. Vychází mu to hlavně díky propracované defenzívě a zkušenému brankáři Pařízkovi. Tento 41 lety gólman má zkušenosti z nejvyšší soutěže (Žižkov a Příbram) a potvrdil je i v tomto utkání. Chrudimští v úvodním náporu nevyužili tři nadějné šance (Radouš, Vodrážka, Holub), ale v 11. minutě se kanonýr Holub prosadil, když zúročil akci Dostálka – 1:0. Bohužel za tři minuty se hostům podařilo vyrovnat po tečované hlavičce Dubna na 1:1. Byla to jejich jediná střela mezi tři tyče za celý zápas. Domácí měli výraznou územní převahu, ale často měli nepřesnou mušku. Největší šanci první půle měl ve 39. minutě Drahoš, ale jeho střelu stačil před brankovou čárou odvrátit Chrobák.

Druhý poločas herní aktivitu týmu MFK ještě zvýraznil, domácí stříleli přesněji než v úvodním dějství, ale brankář Pařízek několikrát potvrdil své kvality. Chrudimská převaha neustávala ani od 72. minuty, kdy Štěpánek po střetu s hostujícím gólmanem uviděl druhou ŽK a šel se tedy předčasně osprchovat. Celkový zmar svěřenců trenéra Jirouska vyvrcholil v nastaveném čase, kdy byl faulován Luptovský, ale Holub ze značky pokutového kopu mířil nad břevno…

Zdroj: Youtube

Pavel Jirousek, trenér Chrudimě: „Každý kdo na zápase byl, tak viděl, že jsme soupeře předčili herně minimálně o dvě třídy. Úvod byl velmi dobrý, tři šance a následně gól. Soupeř má propracovanou defenzívu a nedávají se mu lehce góly. Bohužel jediným špatným postavením uděláme rohový kop a inkasujeme po hlavičce z vápna neskutečně laciný gól. Hosté byli postaveni v super hlubokém bloku a dobývali jsme ho celý zápas. Šancí jsme si přesto vytvořili takové množství, že z toho prostě musí být branka a byť nám myslím si nesmyslně vyloučili hráče 20 minut před koncem, tak ten tým nepolevil a i o deseti soupeře přehrával. Za to hráčům patří dík a klobouk dolů před nimi. Vydali se ze všech sil. V 90. minutě naše marné snažení vyvrcholilo neproměněnou penaltou. Takový je prostě někdy fotbal. Mrzí nás to všechny, ale neúspěšnému exekutorovi Holubovi hlavu neutrhnu. Až na tu koncovku to byl z naší strany dobrý fotbal, který musel diváka potěšit."