KRAJSKÝ PŘEBOR

Žamberk - Chrudim B 2:0

Miroslav Teplý, trenér MFK Chrudim B: „V úvodu jsme neproměnili několik jasných gólovek a první průnik do našeho pokutového území byl penaltový. Ze své druhé šance domácí ve II. půli zvýšili na 2:0 po naší hrubce uprostřed hřiště. My jsme trefili břevno a tyč, ale jinak jsme si výraznou příležitost nevytvořili. Opět jsme museli nuceně střídat, tentokrát v rozmezí deseti minut oba krajní obránce a přeskupení narušilo naše záměry. Navíc mě zklamaly některé individuální výkony, které na houževnaté domácí hráče překvapivě nestačily."

Cerekvice - Hlinsko 1:1

Roman Oliva, trenér FC Hlinsko: „Museli jsme se zříci dvou bodů vzhledem k tomu,. že jsme v I. půli neproměnili čtyři gólovky. Po změně stran byl naopak soupeř lepší, nás v těchto fázích zápasu podržel brankář Kopecký. Remíza je spravedlivá."

I. A TŘÍDA

Libchavy - Bítovany 1:1

Miloslav Kudrnka, trenér Bítovan: „V zápase kdy naši tvořiví hráči čelili větší agresivitě soupeře jsme postupně získávali převahu. Gól v naší síti z kategorie úplně zbytečných nás zaskočil a do poločasu jsme marně hledali svoji tvář. Po změně stran jsme soupeře zatlačili, vytvořili si několik velice dobrých šancí, třikrát překonali brankáře, ale pouze jednou jsme skórovali a vezeme bod. Soupeř bránil všemi prostředky, o čemž svědčí poměr ŽK 6:1 a tři naši hráči střídaní pro zranění."

Třemošnice - Zámrsk 3:0

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Konečně tři body na dobře připraveném trávníku domácího hřiště, dobrý výkon, na tuto dobu pěkné počasí, potlesk diváků, dobré pivo i klobásy co víc si přát. V tabulce se pomalu zvedáme a začínáme plnit předsevzetí, které jsme si dali před sezónou. Tím je: zapracovat ke stávajícím matadorům mladé nové hráče a pohybovat se v klidných vodách tabulky."

H. Městec - Březová 4:3

Rostislav Pilný, asistent trenéra Jiskry H. Městec: „Opět nám vyšel začátek zápasu, kdy jsme vedli o dvě branky, poté hosté vystřídali dva hráče a vývoj utkání se změnil. Ve II. půli byli hosté u všech míčů rychleji, lépe kombinovali, byli prostě lepší. A zaslouženě vyrovnali. V závěru utkání jsme byli šťastnějším mužstvem, kdy jsme rozhodli ze standardní situace."

Chrudim C - Pardubičky 1:0

Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „Splnili jsme předzápasový cíl a po kolektivním poctivém výkonu zvítězili nad kvalitním soupeřem. Pochvalu zaslouží celý tým včetně všech střídajících."

I. B TŘÍDA

Načešice - V. Mýto B 1:2

René Brandstein, vedoucí mužstva Mezilesí Načešice: „Fotbalový život, ale i celý sportovní, je vlastně jako sex. Jednou jste nahoře a jednou dole. Rozdíl je akorát ve spaní, po sexu v pohodě usnete (je jedno jestli jste nahoře nebo dole), ale po zápase, po kterém jste zase dole, musíte zbaštit celou lékárnu, abyste vůbec usnuli. Nebudeme to lámat přes koleno, v životě jsou horší věci. Věřím, že po příštím kole budeme mít zase nosy nahoře."

Sezemice - Luže 0:1

Jiří Kopecký, TJ Luže: „V prvním poločase jsme měli neplodnou převahu. Po přestávce jsme neproměnili dvě loženky, ale po hodině hry se přece jenom trefil Brychnáč. Závěrečná snaha domácích o korekci vyšla naprázdno."

Holice B - Miřetice 5:1

Břetislav Řezníček, vedoucí mužstva Tatranu Miřetice: „Tentokrát jsme narazili na zatím nejtěžšího soupeře v této soutěži. My jsme postrádali tři zraněné opory a výhra domácích byla naprosto zasloužená."

H. Jelení - Slatiňany 3:1

Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Na těžkém terénu to byl zápas rozdílných poločasů. V prvním měli více šancí domácí (skórovali po chybě naší obrany už ve 2. minutě) a těsný stav do půlky pro nás udržel jen výtečný Borek v bráně, který chytil dvě vyložené šance lídra. Po změně stran byli pro změnu jasně lepší naši hráči, ale poté, co jsme inkasovali opět ve druhé minutě a opět po hrubce v obraně, podařilo se nám z velkého tlaku jen snížit po asi nejhezčí akci zápasu. Definitivní pojistku přidali domácí čtvrt hodiny před koncem z vymyšlené penalty za teatrální pád útočníka ve vápně, aniž se jej někdo dotkl. Mladý sudí mu na špek skočil a bylo rozhodnuto."

Krouna - Kameničky 4:5

Michal Potužák, trenér Sokola Krouna: „Nechce se mi hodnotit vůbec nic, protože druhým poločasem jsme devastovali vše. Kdo si přečte výsledek za půlku a pak celkový nebude chápat. Totálně jsme selhali a za neomluvitelný poločas, který nás bude strašit asi hodně dlouho, jsme body doslova na zlatém podnose naservírovali Kameničkám."
Kamil Sádovský, trenér FK Kameničky:
„Do utkání jsme nastoupili s několika změnami v sestavě. To nám však příliš nevyšlo a soupeř do poločasu vedl o čtyři góly. Po změně stran jsme sestavu vrátili do obvyklé polohy, postupně jsme skóre korigovali a pět minut před koncem dal Bureš vítězný gól. Za výkon ve druhém poločase musím týmu poděkovat."

Hlinsko B - Prosetín 0:1

Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „Vyrovnané utkání rozhodla jediná chyba, která se zrodila uprostřed hřiště. Je to škoda, protože jinak kluci předvedli zodpovědný výkon, za který bychom si bod určitě zasloužili. Rozhodla kvalita osobností a těch bylo přece jenom u hostí víc."
Radek Teplý, trenér Sokola Prosetín: „Jsem rád, že jsme i další okresní derby zvládli. O výsledku rozhodla opět jediná branka, i když stejně jako před týdnem jsme šancí na navýšení výsledku a rozhodnutí zápasu měli dost a možná ještě více, ale nedokážeme je proměnit, a tak musíme hrát o výsledek až do konce.Chválím celý kolektiv za zvládnutý konec utkání."

PETR NOVÁK, JAROMÍR DOLEŽAL