KRAJSKÝ PŘEBOR

Živanice – Hlinsko

Roman Oliva, trenér FC Hlinsko: „V Živanicích nás čeká těžký zápas, protože soupeř se proti loňsku hodně posílil. Očekávám tudíž velký boj. Naše sestava by měla být podobná té vítězné z minulého kola proti céčku Pardubic."

Pardubice C – MFK Chrudim B

Miroslav Teplý, trenér MFK Chrudim B: „V tomto derby nás čeká soupeř, u kterého se dá těžko očekávat čitelnost sestavy, ostatně jako u každé rezervy, tedy i u nás. Každopádně víme, co nás čeká herně a budeme se snažit co nejlépe na domácí tým připravit."

I. A TŘÍDA

MFK Chrudim C – H. Městec

Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „V dalším utkání s příchutí derby přivítáme sousední celek z Heřmanova Městce, který má z minulé sezony zkušenosti z krajského přeboru. V zápase, který se bude hrát na jednom z hřišť letního stadionu V Průhonech, chceme pokračovat v nastoleném trendu dobrých výkonů a potvrdit bodový import z Letohradu."
Marián Sabol, trenér Jiskry Heřmanův Městec:
„Čeká nás těžký, běhavý soupeř, tedy něco podobného jako byl v minulém kole Titanic Srch. Bohužel se musíme obejít bez gólmanské jedničky Čiháka, šanci dostane Vašíček. Neznáme v jaké sestavě na nás vyrukuje domácí tým, ale rádi bychom si odvezli domů alespoň bod."

Svitavy B – Třemošnice

Libor Petříček, trenér ŽSK Třemošnice: "Jedeme na hřiště nováčka, který dosud nebyl příliš bodově úspěšný, a proto očekávám těžké utkání, protože se soupeř bude snažit ukázat v lepším světle. My bychom chtěli potvrdit pozici favorita, přestože jsme v minulém kole nečekaně zakolísali v Libchavách. Sestava až na dva marody (V. Rychnovský a Kadlec) by měla být kompletní."

I. B TŘÍDA

Bítovany – Březová

Miloslav Kudrnka, trenér Bítovan: „Soupeře neznáme, on nezná nás, proto očekáváme otevřený, vyrovnaný zápas, ze kterého bychom rádi vyšli jako vítězové. Po prvních třech zápasech jsme spokojeni, ale pořád si uvědomujeme, že jsme nováčky, a proto do dalšího kola jdeme s vědomím, že hrajeme se zkušeným mužstvem. Zápas chceme zvládnout a potěšit sebe i naše příznivce."

Miřetice – Krouna

Břetislav Řezníček ml., vedoucí mužstva Tatranu Miřetice: „Každopádně chceme bodovat, pokud možno vítězně, protože v derby se body počítají jakoby dvakrát. Oba soupeři jsou nováčky, i proto se chceme vytáhnout. Měli bychom být kompletní, včetně stopéra Adama Polívky, který se vrátil z dovolené. Ne tento zápas by mohlo přijít hodně diváků a rozhodně bychom je neradi zklamali."
Michal Potužák, trenér Sokola Krouna: „Zajíždíme k soupeři, kterého dobře známe a máme mu co vracet (porážka na jaře 5:1). Očekáváme fyzicky náročný zápas i vzhledem k ne příliš kvalitnímu terénu. Chceme bodovat a po pátečním tréninku uvidíme, jestli se do sestavy vrátí náš kapitán M. Vaňák, jenž nám výrazně chyběl v prvních třech kolech."

Hlinsko B – Rosice n. L.

Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „Předešlé dva zápasy se nám příliš nepovedly, a proto už potřebujeme konečně zabodovat naplno. Chceme našim divákům předvést, že fotbal hrát umíme. Soupeř je pro nás zatím nepříliš čitelný, uvidíme co nám dovolí."

Luže – Načešice

Jiří Kopecký, místopředseda TJ Luže: „V týdnu došlo v našem klubu k organizačním změnám, a to k odvolání trenérů A i B mužstva. Nebylo to kvůli výsledkům. A mužstvo zatím povede Marek Kopecký, trenér béčka je dosud v řešení. V derby nastoupíme v kombinované sestavě (dvě zranění a dovolené), a tak to bude s kvalitním soupeřem těžký zápas. Přesto věřím, že doma nějaký ten bod získáme."
René Brandstein, vedoucí mužstva Mezilesí Načešice:
„Při pohledu na tabulku, by pro nás bylo nejlepší, kdyby teď skončila sezona, ale to asi neprojde. Tak se aspoň pokusíme v Luži o to, aby ten příjemný pohled vydržel ještě minimálně další týden. Kádr se nám jednu chvíli skoro rozpadl, ale na pouťovém utkání veteránů jsme sehnali tři nové plejery, tak se vlastně nic neděje a můžeme v klidu vyrazit pro další body."

Prosetín – Holice B

Radek Teplý, trenér Sokola Prosetín: „Už bychom potřebovali vítězný zápas, ale naším problémem je žalostná koncovka a naopak velmi snadno inkasujeme. Jestli chceme s holickou rezervou uspět, musíme hodně činností zlepšit. Také doufám v lepší výkon rozhodcovského tria, které u nás rozhodně nebude v poločase posilňováno peprmintovým likérem jako před týdnem v Mýtě."

Kameničky – V. Mýto B

Petr Zavřel, vedoucí FK Kameničky: „V našem klubu to v podzimní sezoně zatím moc slavné není. O nováčkovi, který k nám v neděli přijede, moc informací nemáme, ale budeme se snažit být lepší než druhý okres. Snad bychom měli být kompletní."

Řečany – Slatiňany

Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Soupeř z Řečan neztratil v letošním ročníku (společně s Načešicemi) ještě ani bod a dokonce jako jediný tým doposud neinkasoval. O to bude naše role složitější. Ale určitě s poraženeckou náladou nepojedeme. Do zápasu už bude moct zasáhnout po třízápasovém trestu útočník Kořínek. Borek, vyloučený v Prosetíně, dostal dva zápasy „natvrdo", a tak bude stát ještě v Řečanech. Přesto bychom si rádi do Slatiňan přivezli nějaký ten bod do tabulky pravdy a udrželi se tak v čelní skupině týmů 1. B třídy."

PETR NOVÁK, JAROMÍR DOLEŽAL