MFK CHRUDIM - LOKO VLTAVÍN 4:1 (2:1)

Hrál první tým soutěže s druhým týmem, mezi nimiž byl před utkáním rozdíl devíti bodů. Hrálo se o obligátních šest bodů. Zápas předpovídal hodně vyrovnanou bitvu, ve které měly nejspíš rozhodovat jenom maličkosti, mírným favoritem přece jen byli domácí. Hosté měli hned zkraje začátku utkání možnost zahrávat standardní situaci ze své pravé strany. Po jejím rozehrání se míč dostal až do malého vápna, kde už byl připravený Císařovský, který z bezprostřední blízkosti zakončoval na vzdálenější tyč a bylo to nečekaně 0:1.

Domácí ale rychlý gól nesrazil a  v 16. minutě se do první šance dostal Rybička a vyrovnal stav utkání na 1:1. Ve 24. minutě ještě hostující Pejša mířil nad Mrázkovu svatyni. Chrudim už měla více ze hry a bylo otázku času, kdy se to projeví na stavu utkání. Ve 33. minutě si na centr Langra naskočil Drahoš a nechytatelnou hlavičkou otočil stav utkání na 2:1. Hosté se snažili o vyrovnání, ale dobře fungující obrana domácích je do nebezpečných akcí nepouštěla. Ve 42. minutě měli domácí možnost zahrávat přímý volný kop. Střela Kopeckého jen těsně minula pravou tyčku hostující branky. Poločas tak domácí vyhráli 2:1 i po nepříznivém startu utkání.

Druhý poločas začali Chrudimští mnohem aktivněji a v 50. minutě po samostatném nájezdu Rybička zvýšil na 3:1. Za šest minuit přidal definitivu a svůj třetí gól v utkání znovu Rybička, který využil chyby hostujících zadáků a upravil na 4:1. Hosté se snažili o korigování výsledku, ale domácí je do ničeho nepustili. Hosté pak už jen konec utkání dohráli.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Radim Holub, asistent trenéra Chrudimi: „Konec 4:1, krásný výsledek, i když jsme do utkání nevstoupili dobře. Hned první standardní situaci velmi dobře kopli, bylo to těžké pro golmana, přeběhlo mu tam hodně hráčů. No, bylo to prostě dobře kopnutý. To nás trošku zaskočilo, ale do poločasu se nám podařilo skóre otočit krásnými góly. Když v druhé půli Petr Rybička zvýšil, už bylo jasné, že to pohlídáme.“

Martin Frýdek, trenér FK Loko Vltavínu: „Čekal jsem vyrovnaný zápas a hlavně hezký zápas. Vyrovnané to, myslím, v první půli bylo. Když jsme ve druhé půli dostali třetí gól, to nás zlomilo a už nebyla síla s tím něco udělat. Z naší strany už nebyl nikdo, kdo by se snažil zvednout prapor a dát nějaký gól. Abychom se ještě o něco pokusili.“

Fakta - branky: 16. Rybička, 33. Drahoš, 50. Rybička, 56. Rybička – 4. Císařovský Karty: ŽK: 44. Langr (CHR), 53. Rybička (CHR), 59. Kopecký (CHR) - 37. Tichý (VLT), 66. Císařovský (VLT), 75. Uvíra (VLT), 76. Rada (VLT). Rozhodčí: Drábek - Kvaček, Čechlovský. Diváci: 650.
Chrudim: Mrázek - Ptáček, Drahoš, Krčál, Mastík - Langr (49. Vavrouš), Dostálek (89. Stránský), Kopecký (89. Zavřel), Vodrážka, Kesner (90. Tlapák) - Rybička (78. Vašulín).
Vltavín: Koblenc – Růžička (73. Maione Carlo Maria), Hovorka (88. Hodas), Uvíra, Šípek (88. Novák) - Rada, Pozníček, Císařovský, TIchý (46. Macháč), Abena Biholong (88.Schindler) – Pejša.