Achillovou patou Chrudimi je především špatná koncovka, slovy laika by se dalo říci, že Chrudimákům to vepředu nelepí. Drobnou náplastí na nepříliš povedenou sezonu tak mladým fotbalistům z Východních Čech může být alespoň poslední ligové kolo, ve kterém se jim podařilo otočit utkání s Trutnovem i přesto, že po poločase prohrávali o dvě branky.

Na závěr sezony absolvovala chrudimská patnáctka zájezd do Francie. První den patřil prohlídce Paříže, jejíž krásy mohl díky nádhernému počasí celý tým shlédnout i z vrcholu Eiffelovy věže. Druhý den si hráči užívali na atrakcích jednoho z nejmodernějších zábavných parků Evropy. Poslední dva dny už vyplnil fotbalový turnaj. 

Konfrontace s vyspělými týmy, které byly v drtivé většině složeny z fyzicky silných a velmi dobře technicky vybavených hráčů tmavé pleti, byla pro hráče obrovskou zkušeností a určitě i zážitkem. V konečném účtování nakonec skončila Chrudim desátá. O lepší umístění hráče znovu připravila především střelecká nemohoucnost, stejně jako v lize.

Přitom za celý turnaj obdržela Chrudim pouhé čtyři branky stejně jako nejlepší týmy, vstřelit však dokázali pouhé dvě. Chrudimští fotbalisté se prezentovali velmi dobrými výkony. Nenechali se otrávit dlouhými pauzami a v úmorném vedru předváděli hru, kterou zdobila především bojovnost a týmovost. Je tedy třeba je pochválit a to nejen za předvedenou hru, ale určitě i za bezproblémové chování v průběhu celého zájezdu. Velké poděkování patří všem rodičům, kteří účast na nákladné akci hráčům umožnili.

Hráčům tedy takto končí jedna etapa fotbalového života. Nezbývá než jim popřát, aby se v těch dalších etapách prezentovali podobně jako v uplynulém týdnu a to jak na hřišti tak mimo něj.