Místní fotbalové fanoušky čeká ve středu lahůdka. Fotbalisté MFK totiž v souboji o osmifinále Poháru České Pošty vyzvou prvoligovou Sigmu Olomouc. V utkání, které má na chrudimském stadionu U Vodojemu výkop v 16:30, je rozhodně nečeká nic lehkého, pokud budou chtít jasného favorita alespoň potrápit nebo zaskočit.

„Sigma patří k nejlepším českým klubům, je to úplně jiný soupeř, než na které jsme zvyklí z ČFL," je si dobře vědom obránce chrudimského klubu Pavel Štěpánek. „Myslím, že nás čeká podobný zápas jako před dvěma lety s Mladou Boleslaví, kdy jsme doma nakonec prohráli 0:3," připomíná 22letý bek, který otevřel skóre svého týmu v poslední třetiligovém střetnutí v sobotu doma se Zápy. Chrudim nakonec vyhrála 3:0 a připsala si v tabulce důležité body. Ale i Olomouc ukázala svou sílu. O víkendu zvítězila na hřišti Bohemians Praha a poskočila v tabulce Gambrinus ligy na osmou pozici. Zvlášť na autory obou hanáckých branek z Ďolíčku Ordoše a Varadiho (pokud nastoupí) si bude muset ve středu chrudimská obrana včetně Pavla Štěpánka dávat pozor.

„Budeme muset hrát ze zabezpečené obrany a pokoušet se o protiútoky," přibližuje možnou cestu k úspěchu svého týmu Štěpánek. „Kdyby se nám povedlo dát první gól, mohlo by to hodně napínavé."

Utkání je součástí nabitého programu, který Městský fotbalový klub v těchto dnech absolvuje. K víkendovým zápasům se přidalo minulou středu vložené kolo ČFL, nyní je na řadě pohárový střet. Během čtrnácti dnů si tak musí svěřenci trenéra Pavla Jirouska poradit s porcí pěti zápasů. „Únava se projevuje, ale musíme se s tím vypořádat a zregenerovat," komentuje to Štěpánek.

Trenér Pavel Jirousek se nechal po utkání se Zápy slyšet, že i když je zápas se Sigmou pro Chrudim svátek, zároveň je to i trochu komplikace. V ČFL Chrudim totiž nutně potřebuje sbírat body. A Štěpánek jeho slova potvrzuje. „Potřebujeme body do dlouhodobé soutěže a ty v tomhle utkání pochopitelně získat nemůžeme. Ale i tak je to myslím taková třešnička na dortu, zpestření a odměna pro nás i fanoušky," vysvětluje a dodává: „Je to výborný prvoligový soupeř, tak doufáme, že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků a bude skvělá atmosféra. Snad nám to nepokazí počasí…"

Ani trocha případného deště by ale příznivce dobrého fotbalu neměla odradit, Chrudim totiž rozhodně nechce prodat svou kůži lacino a utkání by rozhodně mělo mít svoji kvalitu. Hanáci jsou v něm pochopitelně favoritem, ale i v letošním ročníku Poháru České pošty už se opět ukázalo, že papírové předpoklady ne vždy zaručují výhru klubů z vyšších soutěží. O tom, jestli v říjnovém osmifinále nakonec uvidíme Chrudim nebo Olomouc se rozhodne ve středu. Připomínáme, že utkání začíná na stadionu U Vodojemu v 16:30. Tak přijďte podpořit chrudimské fotbalisty v boji o postup!