Era-Pack Chrudim – Balticflora Teplice 8:2 (4:0)

Repríza dvou posledních finále play off přinesla méně dramatický souboj v porovnání se zmíněnými finálovými duely. Hrálo se na nové palubovce položené na zimním stadionu a domácí futsalisté po gólově „hluchém“ úvodu Severočechy jednoznačně přehrávali. Je však nutno předeslat, že Balticflora nemá letos tak kvalitní tým. Odešlo jí několik kvalitních zahraničních hráčů v čele s Portugalcem Leitem či Brazilcem Guilhermem a navíc nehrál ani kapitán Tolstov, který je na marodce. Mužem zápasu byl Brazilec Douglas, který vstřelil dva úvodní góly, další dva připravil a ve druhé půli dokonce završil svůj hattrick. Jedním gólem se prezentoval i jeho krajan Max, který se tak posunul s 36 brankami do čela pořadí kanonýrů. Hosté sice za stavu 5:0 dokázali dvěma góly vývoj zápasu trochu zdramatizovat, ale v závěru se při power play dopustili několika chyb, které Chrudimští potrestali dalšími trefami. Tepličtí přišli v předposlední minutě i o vyloučeného gólmana Kalinu, který svými zákroky zabránil dvoucifernému debaklu svého týmu.

Branky: 13., 15. a 39. Douglas, 16. a 40. Vladyka, 20. Max, 25. Rešetár, 39. R. Mareš – 32. Salák, 38. Djatlov. Era-Pack: Meller – M. Mareš, R. Mareš, Max, Slováček – Douglas, Popelka, Vladyka, Rešetár – Cacau, M. Mareš ml.

Jaroslav Bartušek, trenér Era-Packu: „Podobně jako ve středu v Plzni nám chvíli trvalo, než jsme se střelecky prosadili, ale tentokrát jsme stihli dát do poločasu čtyři góly a položili základ k jasné výhře. Soupeř sice korigoval na 5:2, ale další komplikace jsme nepřipustili a naopak náskok ještě navýšili.“

Zdroj: Youtube

zdroj: www.chrudim.tv