Krajský přebor

Lanškroun - MFK Chrudim B 0:0, na penalty 1:3

Miroslav Teplý, trenér rezervy MFK Chrudim: „Pro všechny aktéry šlo o velmi těžké utkání. Tím mám na mysli nejen bojovnost na hřišti, ale třeba i atmosféru v hledišti. Nicméně vítězství na pokutové kopy bereme. Z našeho týmu bych vypíchl zejména výkon gólmana Trojana, který nejprve soupeři zneškodnil několik šancí včetně jedné superloženky, aby v následném penaltovém rozstřelu chytil Lanškrounu tři pokutové kopy a zařídil nám bod navíc."

Hlinsko - Žamberk 1:2

Miroslav Bouška, trenér FC Hlinsko: „Anglický fotbalový týden pro nás moc dobře neskončil. Zisk pouhého jednoho bodu je doslova ubohý, ale v současné době snad ani na nějaké lepší výsledky nemáme. V utkání se Žamberkem jsme fatální hrubkou našeho obránce pustili hosty do vedení, a když skončila v naší brance tečovaná střela, prohráli jsme poločas 0:2. Ani po změně stran se nám příliš nedařilo a výsledek jsme začali ,honit' až v samotném závěru. Bohužel však šance Vanžury a Hlouše zůstaly nevyužity.

Třemošnice - Litomyšl 5:0

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „V tomto zápase jsme potřebovali nutně bodovat, a to se podařilo. Litomyšl se nepředvedla zrovna ve vrcholové formě a zaslouženě byla potrestána gólovým rozdílem, který mohl být klidně i mnohem větší. Ale každé utkání je jiné. Nám se zrovna v tomto utkání podařilo proměňovat šance hned od začátku utkání. Škoda, že jsme podobné příležitosti neproměňovali ve čtvrtečním utkání se Svitavami. Již nyní jsme spokojeni, jelikož po slabších sezonách v Krajském přeboru, kdy jsme se stále pohybovali na hranici sestupu, máme účast v příštím ročníku již zajištěnou. Po hráčích nyní chceme, aby si každé utkání užili a nestresovali se z výsledků. Trénujeme v rámci možností jednotlivců, kteří jsou přes týden rozjeti téměř po celé republice anebo směnují, pouze v pátek a to je na kraj málo. O to víc si této pozice ceníme."

1.A třída

Přelouč - Slatiňany 0:4

Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Utkání druhého celku tabulky s prvním jsme vyhráli naprosto jasně a zaslouženě, a to přesto, že nám chybělo pět zraněných hráčů! V první půli jsme ještě vypracované šance neproměňovali, ale po přestávce jsme již zkoprnělým domácím divákům předvedli dokonalou útočnou, místy až exhibiční smršť, okořeněnou čtyřmi krásnými góly. Za svůj výkon, zvláště ve druhém poločase, byli naši hráči po zásluze odměněni potleskem spokojených fandů, kteří je přijeli povzbudit v hojném počtu. K postupu do Krajského přeboru nám chybí už jen krůček."

Heřmanův Městec - Načešice 2:1

Jaroslav Holeček, trenér Jiskry Heřmanův Městec: „V naprosto suprové divácké kulise jsme chtěli při derby udávat tón hry, což se nám v prvním poločase skoro dařilo. Soupeře jsme pustili k jednomu rohu a jedné standardce, jinak jsme stále dobývali obranný val Načešic v čele se skvěle chytajícím Novákem. Ten také nádherným reflexivním zákrokem vychytal i v největší šanci této části Hlaváče. Druhá půle pro nás začala smolně, když jsme po nedisciplinovanosti některých hráčů dostali hned ve 47. minutě branku. Naštěstí to kluky nakoplo a začala jízda. Po hodině hry začal hřiště kropit déšť, já udělal změny v rozestaveni, a hra na tři obránce a pět záložníků vykonala své. 72. minuta přinesla vyrovnání z kopačky Salfického, o deset minut později pak náš tlak pečetil vítězným gólem Mach. Derby jsme tak úspěšně zvládli, za což hráčům děkuji."

Jaroslav Koky, trenér Mezilesí Načešice: „Soupeř zvítězil zaslouženě. My jsme podali jeden z nejhorších výkonů celé sezony. Chyběla nám kvalita, pohyb, hráči jakoby se báli hrát fotbal, nenabízeli se a nedrželi míč. Na našich výkonech je velmi znát, že nemáme středního záložníka. Kdežto soupeř má tři čtyři hráče, na které se může spolehnout a i díky tomu byla kvalita na jeho straně. Výbornou atmosféru derby vytvářeli i hráči našeho B týmu, kteří si na hřiště dovezli vuvuzelu a mocně na ni troubili."

MFK Chrudim C - Luže 0:0, na penalty 2:4

Martin Škrha, sekretář MFK Chrudim: „Utkání jsme mohli rozhodnout v normální hrací době. Bohužel jsme ale neproměnili šance, které po gólu přímo volaly. Myslím si, že jsme byli lepším mužstvem, ale když nedáš gól, nemůžeš vyhrát. Kaňkou zápasu je nezaviněné zranění hostujícího brankáře Ondry Klenora. Přeji mu brzké uzdravení a soupeři gratuluji k zisku dvou bodů, neboť na penalty jsme totálně selhali."

Jiří Kopecký, vedoucí mužstva TJ Luže: „K zápasu do Chrudimi jsme jeli bez několika hráčů základní sestavy, přesto jsme podali takticky dobrý výkon, který vedl k zisku dvou bodů. Domácí se dostali do větších šancí pouze v 18. a 48. minutě, ale brankář Klenor nás podržel. Velkým mínusem tohoto utkání je zranění našeho gólmana v závěru zápasu, když po střetu s domácím útočníkem musela dorazit rychlá záchranná služba. Na pokutové kopy šel do branky Lukáš Merkl, domácí z něj byli asi nervózní a proto dvě penalty zahodili. My jsme se naopak nemýlili a domů jsme si tak odvezli bod navíc."

Česká Třebová B - Hlinsko B 2:1

Zdeněk Eis, trenér rezervy FC Hlinsko: „Škoda porážky, za předvedený výkon si kluci alespoň jeden bod zasloužili. Za stavu 1:1 jsme byli lepší, Slavík dokonce nastřelil břevno, ale z náhodného brejku jsme inkasovali. I když jsme se poté ještě snažili, vyrovnat se nám už nepodařilo."

1.B třída

Chroustovice - Zámrsk 1:1, na penalty 4:3

Jaroslav Bečička, sekretář SK Chroustovice: „Musím ocenit bojovnost celého našeho mužstva, které dokázalo silnému soupeři vzdorovat o deseti celý druhý poločas a málem se mu ještě podařilo v tomto utkání ještě zvítězit v normální hrací době. Škoda, ale i tak dva body bereme všemi deseti."

Sezemice - Prosetín 1:1, na penalty 4:1

Martin Havel, sekretář Sokola Prosetín: „Již se opakuji, ale když jsme jeli do Sezemic, tak bychom bod nebo dva brali. Po prvním poločase jsem však nevěřil, že sice na penalty, ale přeci jenom prohrajeme. Přitom jen v první půli jsme zazdili čtyři tutovky, a ve druhém jsme v tom bohužel pokračovali. I když jsme nakonec gól vstřelili, tak Sezemice dokázaly vyrovnat a v penaltách nás předčily. Je zajímavé, že na utkání, v němž se hraje o bytí či nebytí v 1.B třídě, není přítomen delegát. Nechci si stěžovat na to, že nám utkání prohrál rozhodčí (měli jsme vstřelit v prvním poločase tři branky a bylo hotovo), ale tak tendenčně řízený zápas jsem dlouho neviděl!"

Proseč - Řečany 1:3

Petr Macháček, hrající asistent trenéra FK Proseč: „Do utkání jsme vstoupili velice dobře a rychle vstřelili vedoucí gól. Bohužel nám tato branka spíše uškodila, protože poté jsme pro mě z nepochopitelných důvodů vyklidili pozice. Uchýlili jsme se ke zbytečnému nakopávání míčů a přestali být aktivní směrem dopředu. Navíc se k tomu všemu přidaly i hrubé chyby v obraně a soupeř jednu z nich s radostí využil. Do druhého poločasu jsme chtěli obraz hry změnit, přidat na tempu, zkvalitnit rozehrávku a vstřelit nějaké góly. Ale byla to jedna velká tragédie, vůbec se nám nedařilo. V samém závěru pak přišel trest, kdy Řečany využily naše zaváhání a strhly vedení na svoji stranu. A bylo rozhodnuto."

Sruby - Nasavrky 2:2, na penalty 4:3

Luboš Dostálek, trenér FK Nasavrky: „Ze začátku obou poločasů se nám podařilo jít rychle do vedení, ale ani jednou jsme náskok neudrželi. Domácí svou důraznou a důslednou obranou naši hru velice dobře narušovali a sami vyráželi do rychlých protiútoků. Ústřední postavou utkání byl hlavní rozhodčí, který neustálými domluvami hráčům a diskuzím o svých rozhodnutích zbytečně přerušoval jinak kvalitní a vyrovnaný zápas." (rp, dom)