1.A třída: Srch - Heřm. Městec 2:2, na penalty 5:4

Branky: 6. Maivald, 11. Krejčí 45. M. Jablečník, 88. Hlaváč.

Úvod zápasu patřil domácím, kteří se ujali vedení již v 6. minutě brankou Maivalda, který dostal přihrávku na úroveň hostujících stoperů, dokázal se jich zbavit a následně zakončil podél vybíhajícího brankáře Zrůsta. Navíc za dalších pět minut vedl Titanic již 2:0, tentokrát gólmana překonal Krejčí. Dvoubrankové vedení však Srch jakoby ukolébalo a Heřmanův Městec převzal iniciativu. Zbytek první půle patřil zcela jemu, ze svého tlaku se však nemohl dlouho prosadit. Ve 43. minutě trefil Salfický jen tyč, v poslední minutě první půle ale již zaslouženě snížil Matěj Jablečník, kterému krásně sklepl centr Svoboda.

Po změně stran přišel ještě větší tlak hostující Jiskry, stav se ale nezměnil ani v 52. minutě, kdy po Čápem krásně kopnutém trestném kopu mířil míč do pravého vinglu, brankář Skalický jej však dokázal vyrazit na roh. Hned z následující akce zastavila střelu heřmanoměsteckého Tlapáka pravá tyč. V 55. minutě využil hostující Salfický zaváhání Brože a získaný míč přihrál na Straku, s jehož střelou k pravé tyči měl brankář Titaniku velké starosti, aby ji dokázal vyrazit na roh. Po jeho rozehrání fauloval Doležal ve vápně Salfického, jenže nařízenou penaltu Hlaváč neproměnil. Zaslouženého vyrovnání se tak hosté dočkali až v 88. minutě, po centru M. Jablečníka se napravil své předchozí zaváhání Hlaváč (2:2). Více se ale již stav nezměnil a na řadu přišel penaltový rozstřel. V něm hosté neuspěli, když rozhodující pokutový kop neproměnil Musil.

Sestava Jiskry Heřmanův Městec: Zrůst st. - Zrůst ml. (76. Musil), Čáp, Mach, M. Jablečník Straka, D. Jablečník, Svoboda (89. Ilko), Hlaváč Salfický, Tlapák.

Jaroslav Holeček, trenér Jiskry Heřm. Městec: „Utkání se mi hodnotí těžce. Než jsme se stačili rozkoukat, už jsme prohrávali 2:0, když soupeř těžil z rychlých brejků, což nám dělalo velké problémy. Pak jsme se ale zvedli a těsně před hvizdem poločasu snížili. Po změně stran jsme si vypracovali hromadu příležitostí, vyrovnání jsme se ale dočkali zase až krátce před koncem. Penalty jsme bohužel nezvládli, a tak máme bod, což je vzhledem k průběhu utkání pro nás málo. V neděli nás doma čeká asi nejtěžší utkání jara, když hostíme MFK Chrudim C, ale dle informaci to bude kombinace A+B+C týmu dohromady." (rp)