MFK Chrudim - Sokol Živanice 4:1 (4:1). Branky vítězů: Žalud 4. Sestava MFK Chrudim v 1. poločase: Vostradovský Adámek, Linhart, Langr, Malý Nadrchal, Vladyka, Andrle, Řezníček, Havránek Žalud. Ve 2. poločase: Mrázek - Štěpánek, Radouš, Drahoš, Malý Jarosz, Kesner, Mastík, Hannich, Vágner Holub.

Od začátku utkání byli aktivnější domácí a hned v 5. minutě otevřel skóre zápasu domácí Žalud po střele Havránka. Po čtvrthodině se sám na brankáře řítil Nadrchal, ale jeho pokus gólman Živanic zmařil. V 19. minutě zvýšil Žalud na 2:0, když se trefil po individuální akci Havránka. Za tři minuty si chrudimští zadáci pomohli faulem a vlastní šestnáctce a soupeř z pokutového kopu korigoval na 2:1. Ve 25. minutě zlikvidoval nebezpečnou šanci hostí brankář Vostradovský. Ve 28. minutě šel sám na brankáře domácí Žalud a opět se nemýlil, takže završil svůj hattrick a zvýšil na 3:1. O minutu později si Živaničtí dali vlastní gól, ale jelikož byl obránce v souboji atakován domácím Nadrchalem, který využil ofsajdové pozice, nemohl být gól uznán. Ve 35. minutě se počtvrté v zápase trefil Žalud a ukončil poločasový výsledek na 4:1.

Do II. půle nastoupili domácí ve zcela jiné sestavě a v 50. minutě nastřelil Holub břevno. Chrudimští vědomi si jasného náskoku si vytvářeli šance, bohužel bez gólového efektu. V 85. minutě se blýskl zákrokem domácí brankář Mrázek, když kryl samostatný nájezd. Domácí potvrdili roli favorita a zaslouženě zvítězili.

Pavel Jirousek, trenér MFK Chrudim: „Tímto zápasem jsme naposledy využili v přípravném utkání dvě jedenáctky hráčů a v tomto týdnu ukončujeme poslední více náročný blok. Pak už budeme víceméně ladit formu před mistrovskými zápasy. Dnes jsme podali lepší výkon v půli půli, kdy jsme získali jasné vedení a soupeř skóroval po naší ojedinělé chybě z penalty. Po přestávce jsme už nebyli ak přímočaří a přeháněli jsme některé herní situace. Je však znát, že se forma týmu postupně zlepšuje, od některých hráčů bych však očekával její vyšší nárůst."

V sobotu dopoledne čeká na MFK další přípravný zápas, tentokrát v Zábřehu na Moravě (účastník MSFL). Loni nad tímto soupeřem Chrudimští zvítězili 2:0.

MFK Chrudim B - Slavia Hradec Králové 4:2 (1:2). Branky vítězů: Michalec 2, Strnad, Kratochvíl. Sestava MFK B: Liebelt Lacman (70. Veselský), Beneš, Zeman, Veselský (46. Holík), Hlavatý, Dastych, Strnad (70. Michalec), Meduna (80. Lacman), Kopp (80. Strnad), Michalec (46. Kratochvíl).

Pokud by šel okolo neinformovaný divák, musel by si myslet, že proti sobě nastoupila v Chrasti mužstva Slávie a Bohemians. Hosté z Hradce Králové mají totiž úplně totožné dresy z pražským týmem a hráči MFK nastoupili v kompletní bílozelené kombinaci. Tým „sešívaných" se brzy ujal vedení po hrubce brankáře a ze druhé střely na branku dokonce vedl o dva góly. Rezerva mohla srovnat Dastychem, ale trefil se až Michalec po akci Veselského. Ve druhé půli vyrovnal po centru Hlavatého hlavou Kratochvíl a o chvíli později přidal třetí branku opět hlavou po vyražené střele Zemana dobře se orientující Strnad. V závěru zafungovala již podruhé v utkání spolupráce Veselský Michalec a druhý jmenovaný pojistil vítězství. Dvě branky Chrudimských nebyly uznány pro ofsajd a hosty také v několika momentech podržel „domácí" brankář Kudláček, který nastoupil v brance soupeře.

Miroslav Teplý, trenér MFK B: „Znovu jsme tak jako minule nevstoupili dobře do utkání a zkušený, kvalitní soupeř toho dokázal využít. Cením si ovšem toho, že jsme dokázali výsledek otočit a zejména ve II. půli hostující tým jasně přehráli.".

(mš, pn)