"V Jirnách je každý zápas velmi těžký. Po příjezdu jsme zjistili, že hřiště tam není úplně ideální, a podle toho upravili náš způsob hry. Chtěli jsme být spíše na jejich půlce, protože kvůli trávníku nebylo moudré si na vlastní půlce nějak dlouho přihrávat a s balónem se zdržovat. Tuto taktiku jsme se snažili plnit, ale bohužel jsme inkasovali dvě branky, řekněme po takových hloupých chybách. Na druhou stranu jsme si vytvořili pět šest šancí, ale proměnili pouze jedinou. A v Jirnech se na jeden gól uspět asi nedá."

Michal Radouš.Takže bodovat se tam dalo?

Určitě. Jak říkám, příležitosti jsme si vytvořili, jen jsme je neproměňovali.

O Jirnách se povídá, že jim tam jdou na ruku rozhodčí. Pocítili jste to také?

K tomuto bych se raději nevyjadřoval, nechci to komentovat. Řeknu jen, že každý, kdo se v tom pohybuje, ví, co se tam stává…

Vy jste ze své pozice stopera a kapitána týmu jakýsi pilíř obrany a mužstvo pod vaším vedením příliš branek nedostává. To je určitě příjemné.

Jistě. (smích) Sestava si postupně nějakým způsobem sedá a daří se nám. I když tedy musím říct, že někdy je to docela se štěstím, že těch gólů dostáváme tak málo. Většinou, zejména v domácích zápasech, mají proti nám soupeři hodně málo šancí, což je příjemné a my se budeme snažit v tom pokračovat.

Coby obránce jste vstřelil dost gólů, tuším že tři…

Ono je to trošku jinak. Mám oficiálně napsané tří branky, ale prakticky jsem dal jen jeden, zbylé dva, které mi byly započítané, byly vlastní a nemám na nich zase takové přičinění. Dvakrát jsem totiž před sebou měl protihráče, který byl u míče o chloupek dřív než já a dal si vlastňáka. Nicméně situace vznikají po nacvičených signálech, při nichž se ve vápně snažíme něco vytvářet a připravujeme si různé herní varianty.

Jak dlouho již vůbec nosíte na ruce kapitánskou pásku?

Je to už jeden a půl roku. Po skončení Tomáše Linharta jsem byl týmem zvolen.

Jako kapitán jste jistě s výkony mužstva spokojený.

Pro nás se jedná o parádní podzim. Máme 37 bodů, což asi málokdo předpokládal. Navíc nás ještě čekají tři zápasy, v nichž se budeme snažit udělat víc bodů než Vltavín. Chtěli bychom se dostat přes něj, abychom byli půlmistrem.

To by sice bylo krásné, ale čekají vás tři opravdu těžké zápasy. Kromě Písku hostíte doma ještě Dobrovice a hlavně jedete do Domažlic.

To ano, ale i Vltavín má silné soupeře a jede třeba ještě do Převýšova, kde to nebude mít vůbec jednoduché. K tomu může ztratit i doma… My se budeme snažit předvádět svoji hru, získat co nejvíc bodů a uvidíme, na jaký konečný výsledek to po podzimu dá.

V sobotu hostíte Písek. Co říci k tomuto utkání?

Čeká nás velice těžké střetnutí. Utká se vlastně druhý celek tabulky se čtvrtým, takže půjde o přímý souboj o špičku tabulky. Snažíme se na něj připravit, jak nejlépe umíme. Trenéři nám již podali na tréninku nějaké informace o jeho hře, a další jistě ještě přidají. Budeme se snažit vyhrát, abychom v naší úspěšné domácí sérii bez porážky pokračovali.

Nakousl jste to… Jihočeši hráli loni o padáka, teď jsou čtvrtí, čím si to vysvětlujete?

Co jsem o nich slyšel, došlo tak v létě asi k nějaké větší obměně, která jim dost pomohla. Prý tam mají spoustu nových, mladých hráčů a jsou hodně běhaví, a proto jsou zatím v tabulce tam, kde jsou.

Vy jste na tom ale ještě lépe. A třeba doma jste za celý podzim ještě neprohráli, jen dvě bodové ztráty po remízách. Určitě by bylo dobré v tom pokračovat.

Samozřejmě, a my proto uděláme maximum. Určitě chceme Písek porazit a dál nahánět vedoucí Vltavín.

RADEK PECINA