Krajský přebor

MFK Chrudim B - Svitavy 3:2

Miroslav Teplý, trenér rezervy MFK: „Od počátku jsme měli převahu, diktovali tempo a náš výkon snesl přísné měřítko. Bohužel brankově jsme to podložili pouze jedním gólem. Z kraje druhé půle jsme zvýšili na 2:0 a mohli hrát v klidu. Jenže další pojistka nepřišla a Svitavy doslova vytěžily z minima maximum, když vždy dokázaly zareagovat na naší pojistku a snížit na rozdíl jedné branky. My jsme na hru z první půle nenavázali, ale i tak jsme zvítězili zaslouženě."

Dolní Újezd - Třemošnice 0:2

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Jsme rádi za tři body, kluci pro to udělali vše potřebné. Na šance jsme domácí jasně přehráli, ale k úrovni utkání se radši nebudu vyjadřovat."

Mor. Třebová - Hlinsko 4:1

Miroslav Bouška, trenér FC Hlinsko: „Utkání dvou sousedů v tabulce začalo opatrně, ale domácí byli aktivnější a mezeru v naší obraně potrestali v 19. minutě úvodní brankou. Do poločasu jsme hru vyrovnali, skóre i přes slibné příležitosti ale bohužel ne. Po změně stran jsme začali aktivně a zaslouženě srovnali na 1:1. Jenže hned z protiútoku se domácí opět dostali do vedení. Naše naděje pak definitivně zhasly po fatální hrubce gólmana Kopeckého, od té doby existovalo na trávníku už jen jediné mužstvo."

1.A třída

Hlinsko B - Srch 2:2, na penalty 2:4

Zdeněk Eis, trenér rezervy FC Hlinsko: „Jedná se o další zbytečně ztracené body. Když otočíme zápas a deset minut před koncem vedeme, musíme koncovku zvládnout! Bohužel to není poprvé, kdy jsme takto prohospodařili vítězství, což je škoda."

Kunčina - MFK Chrudim C 1:3

Martin Škrha, sekretář MFK Chrudim: „Odehráli jsme dobré utkání, o jehož osudu jsme rozhodli již v prvním poločase, kdy jsme si vytvořili dostatečný náskok. Domácí bojovali, ale my měli hru bezpečně pod kontrolou a zaslouženě zvítězili. Dobrý výkon podal Mervart, který vévodil naši defenzivě."

Luže - Heřmanův Městec 1:1, na penalty 3:2

Jiří Kopecký, vedoucí mužstva TJ Luže: „Do zápasu vstoupili lépe hosté a zaslouženě se ujali vedení. Nám se ale za dvacet minut podařilo vyrovnat. Od 70. minuty jsme pak Heřmanův Městec přitlačili a vytvořili si několik brankových příležitostí. Dokonce se nám podařilo i skórovat, ale po chybě sudího Pavlase nebyla Dvořákovi uznána regulérní branka! Proto se zápas musel rozhodovat v penaltách, v nichž nám vychytal bod navíc Schmeiser."

Jaroslav Holeček, trenér Jiskry Heřmanův Městec: „Jeli jsme k soupeři, který oproti podzimu posílil kádr a na jaře prohrál pouze jednou. My jsme ale nechtěli dopustit, aby na nás Luže vlétla a udávala tempo hry. Začali jsme dobře a brzy šli gólem Salfického do vedení. Další šance jsme už ale bohužel neproměnili a naopak po naší chybě soupeř vyrovnal. Druhá půlka byla vyrovnanější se šancemi na obou stranách, gól ale nepadl a na penalty byly domácí úspěšnější. Bod však bereme. Jenom mě mrzí agresivní a vulgární chování některých domácích hráčů, kteří neunesli, že jsme lepší. Výhrůžky, že naše kluky vypnou a zlámou jim nohy, jsou smutnou realitou zápasu a je chybou hlavního rozhodčího, že takové chování netrestal kartami. Ale nikdo nejsme dokonalý. Díky zisku bodu jsme v tabulce poskočili na krásné čtvrté místo. Příští týden doma hostíme Kunčinu, které máme po tamní porážce 7:1 co vracet."

Načešice - Přelouč 0:2

Jaroslav Koky, trenér Mezilesí Načešice: „V tomto zápase jsme nehráli špatně, náš herní výkon se mi líbil, bohužel na víc asi momentálně nemáme. Branky jsme inkasovali po hrubých individuálních chybách, naopak sami jsme vypracované šance jako vždy neproměnili. Utkání jsme odehráli se dvěma hráči B týmu Pidlou Jiráskem a Kamilem Petříkem, kteří nehráli špatně, ale bohužel celkový výkon na Přelouč nestačil. Už vyhlížíme konec sezony, hraje ten, kdo má ruce a nohy."

Slatiňany - Vysoké Mýto B 4:0

Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Podařilo se nám s přehledem a trpělivostí zvládnout další krůček k vytčenému cíli postupu do Krajského přeboru. A opět po jasné výhře o čtyři góly. Střeleckým králem zápasu se stal náš kapitán Petr Vladyka, který se prosadil hattrickem, a to vždy po standardní situaci poprvé hlavou po rohu, podruhé z precizního trestňáku a potřetí z „panenkovské" penalty. Navíc ještě z dalšího přímého kopu nastřelil břevno…"

1.B třída

Nasavrky - Dobříkov 2:2, na penalty 2:3

Luboš Dostálek, trenér FK Nasavrky: „Utkání s velezkušeným soupeřem jsme začali dobře a už po třech minutách šli do vedení. Hosté velice dobře kombinovali a drželi míč na svých kopačkách, ale vyrovnat se jim podařilo po rohovém kopu a nedorozumění v naší obraně. Do půle jsme však Dobříkov již k ničemu dalšímu nepustili a naopak sami šli znovu do vedení. Bohužel druhý poločas nám vůbec nevyšel, hosté nás jasně přehráli. Jen díky dobré hře naší obrany a brankáře Nováka jsme inkasovali až sedm minut před koncem a remízu již udrželi. Penalty však pravidelně prohráváme."

Mnětice - Proseč 1:11

Petr Macháček, hrající asistent trenéra FK Proseč: „Splnili jsme povinnost a zaslouženě získali tři body. Utkání bylo od samého začátku jednostrannou záležitostí. Bylo jen otázkou, jak vysoké skóre bude po devadesáti minutách svítit na světelné tabuli. Za týden nás čeká rozhodně kvalitnější soupeř, tým Nasavrk, a tak věřím, že jsme si nějaké branky nechali i na tento zápas."

Prosetín - Rohovládova Bělá 2:4

Martin Havel, sekretář Sokola Prosetín: „Tento zápas se mi hodnotí velmi těžko. I když jsme si před utkáním řekli, že do toho půjdeme naplno, první poločas tomu vůbec nenasvědčoval. Tři chyby obrany a gólmana znamenali vedení 3:0 pro hosty. Ve druhém poločase jsme konečně začali hrát, snížili na 2:3, ale v závěrečném tlaku, kdy byl i brankář na půlce soupeře, jsme inkasovali čtvrtý gól, a to byl konec."

Libišany - Chroustovice 6:0

Jaroslav Bečička, sekretář SK Chroustovice: „K utkání jsme odcestovali s velkými obavami o výsledek bez šesti opor ze základu, které se omluvily pro zranění, nemoc nebo rodinné důvody. Mohu říct, že přes vysoké skóre zbytek mužstva zabojoval a uhrál solidní výsledek. Proti lídrovi soutěže, který má v kádru hráče od ligy až po divizi a může hrát daleko vyšší soutěž, je výsledek přijatelný. Vůbec nevím, co takové mužstvo v 1.B třídě dělá! Škoda, že jsme nevyužili několika málo příležitostí ke vstřelení čestné branky." (rp)