Po pěti kolech České fotbalové ligy na tom není místní MFK moc dobře. Loňský vítěz této soutěže se až na 14. místě s pěti body.

V tomto „anglickém týdnu, který začali Chrudimští porážkou 0:3 na hřišti Sparty Praha B, proto chtějí využít ke zlepšení svého postavení, když hrají dvakrát doma proti třetiligovým nováčkům. Dnes od 17 hodin proti Kolínu (3. místo, 10 bodů) a v sobotu od 10.15 hodin proti Horním Měcholupům.

Dnes jsme o pozvánku logicky požádali záložníka Ondřeje Kesnera, který je kolínským rodákem a bude mít proto v tomto vzájemném utkání pořádnou motivaci. „Kolínský nováček má kvalitní tým, o čemž svědčí jeho dosavadní výsledky v ČFL. Viděl jsem jeho dva letošní zápasy a musím říci, že má dobré hráče. Navíc je to farma Mladé Boleslavi a minule z ní hráli za Kolín čtyři hráči," přibližuje dnešního soupeře Kesner.
K dosavadním podzimním výkonům MFK nám Kesner řekl: „Zatím se nám příliš nedaří, škoda některých zbytečně ztracených bodů v závěru zápasů s Převýšovem a ve Strakonicích. Také na Spartě jsme minule nehráli nic moc, soupeř nás hodně přehrával. Jsme ale odhodláni v následujících dvěma domácích zápasech naši nepříznivou bilanci vylepšit."

Bohužel se horší také situace v hráčském kádru. Ze Sparty se vrátili s pořádnými šrámy obránci Radouš a Štěpánek, z předešlého utkání má zraněný kotník Jarosz, na marodce ještě nějaký čas bude Luptovský. Tedy nic radostného, ale musí se o to více bojovat. Hráčům by měli maximální měrou pomoci i diváci!