Krajský přebor

Třemošnice - Choceň 0:0, na penalty 2:3

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Kdyby mi někdo před sezónou řekl, že před posledními dvěma koly budeme mít na svém kontě 44 bodů, asi bych mu nevěřil. Hráči v závěru sezóny podávají opravdu pěkné výkony a důkazem toho byl i tento zápas. Ke kvalitě utkání napomohl i dobrý soupeř. Malinko mě mrzí pouze dva ,neduhy' naše horší koncovka a zahrávání pozápasových pokutových kopů. Doufám, že v příští sezoně se již toto pravidlo nebude uplatňovat. V sobotním horku, a po dosti náročném utkání, by hráči již měli být v klidu v kabině a ne se ještě dalších deset minut smažit na hřišti při penaltovém rozstřelu, který pro obě mužstva s jejich postavením v tabulce stejně nic neřeší. Nicméně v této disciplíně předvedl hostující gólman Gerčák svoje kvality, zlikvidoval našim hráčům dva pokutové kopy a přivedl svoje mužstvo ke dvěma bodům. Utkání se mi ale celkově hodně líbilo."

Hlinsko - MFK Chrudim B 2:3

Miroslav Bouška, trenér FC Hlinsko: „Výkon našeho mužstva v prvním poločasu byl naším nejlepším na jaře. Bohužel jsme nezachytili nástup hostů do druhé půle a pod jejich tlakem jsme se nevyvarovali chyb, které zkušenější hráči MFK proměnili. Přesto chválím své mužstvo za bojovnost a vyzdvihuji výkony Tulacha a Vukliševiče."

Miroslav Teplý, trenér rezervy MFK Chrudim: „Nečekal jsem jednoduché utkání, a to jednak kvůli počasí, a také proto, že je na naší straně několik zraněných hráčů. Proto jsem velmi rád, že dokážeme zápas kvalitně zvládnout i v extrémnějších situacích, zejména díky širokému kádru a morálce hráčů. Do Hlinska jsme zkrátka jeli vyhrát a to se povedlo. Domácí prožívají bídnou sezónu, ale v sobotu se asi s vědomím derby vyhecovali k jakémusi výkonu, když jsme jim největším pomocníkem byli v první půli my sami. Za druhý poločas musím však své svěřence pochválit. Bylo tam odhodlání, nasazení, kvalita a touha po vítězství, na což se moc dobře kouká a ještě lépe hodnotí."

1.A třída

Slatiňany - Staré Hradiště 1:1, na penalty 4:5

Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Teprve tři kola před koncem jsme utrpěli první jarní ztrátu bodů. Staré Hradiště však na jaře hraje velmi dobře a musím objektivně přiznat, že si dva body zasloužilo. Pro nás to sice představuje první jarní ztrátu, ale v žádném případě nemusíme věšet hlavy. I přes toto mírné klopýtnutí stejně 1.A třídu suverénně vyhrajeme a postupujeme do nejvyšší krajské fotbalové soutěže z prvního místa. Tato prohra na penalty pro nás proto vůbec žádné fatální následky nemá. Možná jen trochu mrzí, a to vzhledem k tomu, že jsme oba podzimní penaltové rozstřely vyhráli."

Pomezí - Načešice 2:1

Jaroslav Koky, trenér Mezilesí Načešice: „K tomuto utkání musím říct, že se z našeho hlediska jedná o ztrátu všech tří bodů. Kromě úvodní čtvrthodinky jsme totiž byli jasně lepší, když jsme soupeře kombinačně jasně přehrávali. Pomezí za druhý poločas ani jednou nevystřelilo na naši branku, taková to byla převaha! Bohužel šance, které jsme si vypracovali, jsme neproměňovali. Především tedy proto, že naši mladí hráči ještě nemají takové zkušenosti vypracované příležitosti s chladnou hlavou zakončit. Některým klukům chybí i klid v kombinaci, ale to je vše jen o trpělivost i a zkušenostech."

Svitavy B - Luže 2:2, na penalty 1:3

Jiří Kopecký, vedoucí mužstva TJ Luže: „Na rozpálené umělé trávě jsme do zápasu vstoupili aktivně a brzy se po zásluze ujali vedení. Po vyrovnání Svitav se nám něco podobného podařilo i se vstupem do druhé půle. Po vyloučení Lukáše Merkla jsme se museli zaměřit na obranu a nakonec se nám podařilo dovést utkání k penaltám. A ty nám letos na jaře jdou, daří se nám v nich, což nás přivedlo k zisku bodu navíc."

Heřmanův Městec - Česká Třebová B 8:0

Jaroslav Holeček, trenér Jiskry Heřmanův Městec: „Z tropického počasí, které o víkendu naši republiku zasáhlo, jsme měli trošku obavy, ale hráči se dokázali na zápas řádně připravit. Na soupeře doslova vlétli a tak jsme již ve 20. minutě vedli 3:0! Poločas pak uzavřel gól do šatny a hattrick Salfického. Po změně stran jsme trpělivě dobývali branku hostí a po slušném výkonu přidali další čtyři branky. Premiéru si v našem týmu odbyl Tomáš Tlapák, který se také hned zapsal mezi střelce. Česká Třebová měla i smůlu, když po jejích střelách několikrát zazvonila branková konstrukce. Za předvedený výkon chválím celý mančaft v čele se střelcem Salfickým."

MFK Chrudim C - Srch 6:0

Martin Škrha, sekretář MFK Chrudim: „Toto utkání nemělo s úrovní 1. A třídy co dělat! Soupeř s devíti hráči vsadil na tvrdou defenzívu a my jsme jen dobývali branku. Výsledek je pro hosty ještě milosrdný."

Přelouč - Hlinsko B 3:0

Zdeněk Eis, trenér rezervy FC Hlinsko: „Jednalo se o další z řady zápasů, v nichž hrajeme slušný fotbal, soupeř nás nepřehrává a nakonec stejně prohrajeme. Co je nám platný dobrý výkon, když se utkání rozhodují ve vápně a tam jsme nedůrazní, zbytečně inkasujeme a v útoku jsme neškodní."

1.B třída

Prosetín - Zámrsk 2:3

Martin Havel, sekretář Sokola Prosetín: „K nedělnímu utkání bych nejraději napsal pouze ,no comment'. Naši hráči dovedou odehrát vyrovnanou partii s Libišany, ale bohužel během týdne to vypadá, jako by zapomněli hrát fotbal. To, že v první minutě prohráváme, by se ještě dalo pochopit, to se stane. Ale když podruhé vyrovnáme a ani to nás nenakopne, tak je něco špatného ,ve státu prosetínském'! No nic, ještě nás čekají dva zápasy a potom se uvidí."

Chroustovice - Mnětice 10:3

Jaroslav Bečička, sekretář SK Chroustovice: „Nebylo to pro nás vůbec jednoduché utkání, jak by tomu napovídal výsledek. S tímto soupeřem jsme totiž v minulosti již dvakrát prohráli a Mnětice nám nastřílely v součtu jedenáct branek. Líbí se mi na nich, že dohrávají soutěž se vztyčenou hlavou. Ze zisku tří důležitých bodů máme pochopitelně velkou radost."

Rohovládova Bělá - Nasavrky 3:1

Luboš Dostálek, trenér FK Nasavrky: „První poločas jsme ještě zvládli jakžtakž dobře, i když domácí byli více na míči a měli více ze hry. Nám se ale dařilo jejich tlak narušovat rychlými protiútoky, když jsme dali po jednom z nich i vedoucí gól. Bohužel po změně stran už nám to tak nešlo. Odešli jsme fyzicky, z čehož pak vyplývaly chyby v obraně, po nichž jsme inkasovali."

Proseč - Starý Máteřov 2:4

Petr Macháček, hrající asistent trenéra FK Proseč: „V našem podání se jedná o pořád stejnou písničku hrubé chyby, laciné góly a neustálé zahazování brankových příležitostí. K tomu hrajeme nedisciplinovaně a chybí větší zodpovědnost. Toto vše nás stojí body a sráží psychicky dolů. Nezvládáme zápasy, které bychom zvládat prostě měli! Navíc lehkost a euforie z podzimu je také pryč, proto jsme tam, kde jsme, ale musíme se z toho všeho dostat sami. Jsem přesvědčený, že mužstvo svoji kvalitu má, jenom je potřeba se zvednout a začít hrát to, co umíme." (rp)