Chrudimským se vyvedl především vstup do utkání, když už ve 13. minutě vstřelil první gól zápasu Lukáš Kopecký. Druhý direkt zasadil domácím obránce Mastík o dvě minuty později.

Skvostný nástup Chrudimi zabrzdil v 21. minutě faul Drahoše, po kterém sudí Lerch nařídil pokutový kop. Domácí Tomáš Lábík nabídkou skórovat nepohrdl a snížil na 1:2.

Ze strany Převýšova to byl však jediný gól. Do konce zápasu se už neprosadili ani Chrudimští, kteří nevyužili své šance na zvýšení vedení. V konečném důsledku je to však mrzet nemuselo, protože získali důležité body.

Zdroj: Youtube

Převýšov – Chrudim 1:2

Branky: 21. z pen. T. Labík – 13. Kopecký, 15. Mastík. Rozhodčí: Lerch. ŽK: 1:4. Diváci: 240. Poločas: 1:2.

Převýšov: Vízek – Veselka, Jarkovský (71. Zezula), Černý, Špidlen – Krejčík (64. J. Labík), Věchet, Sedláček, L. Kraják, T. Labík – Bastin (21. Novák).

Chrudim: Mrázek – Drahoš, Krčál, Radouš, Mastík – S. Langr (90. Ráliš) – Luptovský, Kesner (81. Mlynka), Kučera, Kopecký (92. Tlapák) – Štoček (66. Dostálek).

Tomáš Hrabík, trenér Převýšova: „Domácí utkání jsme výsledkově nezvládli. Bohužel jsme opět prospali prvních dvacet minut a soupeř se dostal do dvougólového vedení. Poté jsme sice převzali iniciativu a po zbytek zápasu byli lepší. Vyložené šance jsme si však nevypracovávali, byl to spíše platonický tlak. Nedá se nic dělat, prohra mrzí, ale máme před sebou dalších šest zápasů, které musíme nějak zvládnout."

Pavel Jirousek, trenér Chrudimi: „Měli jsme výborný vstup do utkání, který nám trochu utlumil penaltový kop domácích, po kterém snížili na 1:2. Poté jsme předvedli bojovný výkon až do konce utkání. Měli jsme nějaké další dvě tři šance na zvýšení vedení, ale nedali jsme je. Tohoto vítězství si velmi cením. Předvedli jsme takový poctivý výkon, přesně tohle jsme potřebovali a doufám, že se od něj odrazíme a budeme takto pokračovat i v dalších utkáních." (pt, vkn)