Chrudim – Olympia 0:0 (0:0) na penalty 4:2

V první domácí utkání se hrál průměrný fotbal. Zápase vynikal spíš bojovností než kvalitou hry. Ani jeden z celků si vlastně za celé utkání nevypracoval vyloženou šanci. Domácí měli čtyři střely na branku, hosté, i přes územní převahu ve druhém poločase, mezi tyče nemířili ani jednou. Proto musely o vítězi rozhodovat pokutové kopy, ve kterých byli Chrudimští úspěšnější a připsali si do tabulky první dva body v sezoně.

Aleš Javůrek, trenér Olympie Hradec Králové: „Utkání bylo už od začátku o bojovnosti. V prvním poločase jsme neaktivitou dostávali domácí do hry. To jsme chtěli v druhém poločase odstranit. Vystřídali jsme některé hráče a myslím, že jsme byli lepším týmem, ale chyběl nám koncoví hráč. Nedokázali jsme se prosadit, ale přesto bych řekl, že v návaznosti na průběh utkání jsme si nezasloužili prohrát."

Milan Svoboda, trenér MFK Chrudim: „Nám se nevydařil vstup do sezóny, od favoritů soutěže jsme schytali dva těžké debakly. I kvůli tomu jsme dnes byli trošku pod tlakem. Od nás to byl takový zápas, který by nás měl odrazit k lepším zítřkům. Do hry jsme chtěli dát více bojovnosti a nasazení na úkor kvality. Stále se potýkáme s marodkou, na které jsou hráči základní sestavy.

Takže zápas byl především o bojovnosti. V prvním poločase jsme měli mírně navrch, co se týká zakončení. Měli jsme asi čtyři střely na bránu, s kterými si ale hostující brankář poradil. V druhé půli na kluky dolehla nervozita z toho, že by mohli inkasovat branku. My nejsme zrovna v kondici, kdy by se nám lehce branky stříleli. Jsem rád, že jsme v pokutových kopech navázali na loňskou sezónu. Věřím, že to klukům pomůže a naberou trošku více sebevědomí."

Chrudim: Gregovský – Linhart, Matyáš, Vinš (60. Zikmunda), Škeřík – Hájek, Kopecký – Pekař (60. Klika), Friček (72. Pilař), Sejkora (65. Hellinger) – Vašulín.

Zdroj: Youtube