Pražané neprožívají zrovna úspěšné období své dlouhé historie. Po loňském nuceném sestupu z druhé ligy a problémy se stadionem nevstoupili do třetí nejvyšší české soutěže příliš dobře a po odehraných třinácti zápasech jim patří se ziskem 18 bodů až dvanáctá příčka tabulky. Na soupeřových trávnících se jim ale vcelku daří, když zde dokázali vybojovat již osm bodů. Zvítězili v Benátkách (1:4) a Brozanech (1:3), poraženi po penaltovém rozstřelu pak byli v Mostě a Písku. Naposledy však venku nezískali ani jeden bod na Unionu, kde prohráli díky gólu v 91. minu tě 2:1. Minulé kolo si ale doma „zchladili žáhu" na Čáslavi, kterou zdolali vysoko 4:0.

Chrudimští v neděli podruhé v sezoně prohráli, a to v Kolíně 3:1, čímž museli přenechat první příčku v tabulce Vltavínu. Při rovnosti bodů (oba 31) je to však jen o skóre, které mají Pražané o čtyři branky lepší. Jelikož však v sobotu hostí, ve stejný čas jako v Chrudimi, poslední Brozany, s jejich případnou ztrátou se nedá příliš počítat.

Pro hráče a příznivce MFK ale bude nejdůležitější, aby jejich tým úspěšně zvládl souboj se Žižkovem, teprve pak se mohou ohlížet na jiné. Nechme tedy promluvit trenéra MFK Pavla Jirouska: „Viktorce se určitě nedaří tak, jak si představovala. Snaží se to tam nějak oživit a na začátku října vyměnili trenéra. Teď je jím Zdeněk Hašek, náš starý známý z Kunic a Roudnice, což je šikovný chlap, který to tam určitě srovná do latě a něco na nás bude chtít vymyslet. My se hlavně musíme dát zdravotně do pořádku, doma zabojovat a zase přidat nějaké body."

RADEK PECINA