Po dvou zápasech na hřištích soupeřů, ze kterých vybojovali čtyři body, se fotbalisté MFK Chrudim poprvé na jaře představí domácím fanouškům. Dnes v tradičním čase od 10.15 hodin hostí v dalším kole České fotbalové ligy celek Benešova.

Chrudim měla hrát na úvod jara dokonce tři utkání venku v řadě, ale první zápas v Dobrovicích musel být odložen na středu 30. března. Poté Chrudim naplno bodovala Benátkách nad Jizerou a body získala i na horké půdě v Zápech. „Vzhledem k vývoji utkání je pro nás pouhý bod ztrátou, na druhou stranu je to bod získaný na hřišti Záp a to se cení," komentoval poslední utkání chrudimský trenér pavle Jirousek.Jeho svěřenci sice díky dvěma brankám záložníka Kopeckého a skvělým zákrokům gólmana Mrázka utkání v Zápech otočili, soupeř ale v samém závěru srovnal a druhý bod si připsal díky výhře v penaltovém rozstřelu. Přesto MFK i jediný bod stačil k tomu, aby se udrželi na první příčce tabulky, jen o bod před Vltavínem a Jirnami. A čtvrté Zápy ztrácí body pouze dva. O postupovou první příčku se tak bude ještě svádět tuhý boj.

Vedení a čtyřbodový zisk zvenku mohou fotbalisté Chrudimi potvrdit už dnes, kdy hostí na domácím hřišti SK Benešov. „Konečně už se taky představíme doma, přijede nevyzpytatelný tým Benešova. V minulém ročníku u nás odehrál výborný zápas, dostali jsme od něj tři góly a horko těžko jsme ten zápas zremizovali. Musíme si na to dát tentokrát velký pozor," připomíná trenér Chrudimáků Pavel Jirousek poslední vystoupení Benešova v Chrudimi.

Poslední vzájemné střetnutí na podzim naopak vyšlo Chrudimi. Oba soupeři se potkali už ve třetím kole a „MFKáči" si tehdy odváželi výhru 4:1. Za podobný výsledek by se po dnešním utkání nikdo z domácích příznivců jistě nezlobil. Připomínáme, že se hraje již dopoledne od 10.15 hodin.

Bohatý program čeká na fotbalové příznivce i ve zbytku okresu. O tomto víkendu totiž startují i nižší okresní a krajské fotbalové soutěže a hrají se pochopitelně i další kola okresního a krajského přeboru. Více v přehledu nahoře.

Program našich zástupců:

Není-li uvedeno jinak, hrají se všechna utkání v sobotu od 15.00 hodin.

ČFL

MFK Chrudim Benešov (SO 26. 3. 2016, 10:15)

KRAJSKÝ PŘEBOR

Žamberk - Hlinsko

Přelouč - Slatiňany

Svitavy - Chrudim B (NE)

Moravany - Třemošnice (NE)

I. A TŘÍDA

Staré Hradiště - Chrudim C

Načešice - Pomezí

Dolní Újezd - Luže (NE)

Heřmanův Městec - Zámrsk (NE)

I. B TŘÍDA, SKUPINA A

Stolany - Řečany n. L.

Dobříkov - Proseč

Chroustovice - Rohovládova Bělá

Horní Ředice - Nasavrky (NE)

Hlinsko B - Sruby (NE)

OKRESNÍ PŘEBOR

Chrast - Svídnice (10.00)

Ronov - Kameničky

Krouna - Prosetín

Rozhovice - Miřetice

Svratouch - Holetín (NE)

Tuněchody - Vítanov (NE)

Kočí - Křižanovice (NE)

Skuteč - Zaječice (NE)

III. TŘÍDA

Orel - Horní Bradlo

Hroch. Týnec - Heřm. Městec B

Prachovice - Luže B

Miřetice B - Ctětín (NE)

Slatiňany B - Trhov. Kamenice (NE)

Dřenice - Bořice (NE)

IV. TŘÍDA

Míčov - Chroustovice B

Ronov B - Bojanov

Jenišovice - Načešice B (NE)

Bítovany - Tuněchody B (NE)

Městec - Nasavrky B (NE)

Kameničky B - Krouna B (NE)

Stolany B - Žlebské Chvalovice (NE)