Jejich soupeřem bude celek Sokola Živanice, který po skončení jarní sezony využil nabídku postupu do divize, přestože v krajském přeboru obsadil až sedmé místo. Na utkání zve fanoušky záložník chrudimského týmu LUKÁŠ MASTÍK, kterého jsme se ptali i na dojmy z dosavadního průběhu letní přípravy.

Tým MFK se připravuje od 4. července a zatím sehrál tři přípravné zápasy. Jaké jste z nich měl pocity?
Začátek přípravy byl samozřejmě zaměřen hlavně na zvýšení fyzické kondice. První přátelák jsme sehráli až po devíti dnech s druholigovým Hradcem Králové (0:3) a dá se říci, že se nám herně moc nevyvedlo, i když jsme si vytvořili i několik solidních šancí. Následujícím zápas s hradeckou juniorkou už byl vyrovnaný, ale opět jsme neproměňovali střelecké příležitosti, takže se nelze divit bezbrankové remíze. Gólů jsme se dočkali až v pohárovém utkání v Kutné Hoře, kde jsme podali po rozpačité první půli zlepšený výkon a výhrou 2:0 jsme si zajistili postup do 2. kola, kde budeme hostit Kolín. A v případě dalšího postupu bychom měli narazit na prvoligovou Olomouc, což by bylo jistě lákadlo pro fanoušky."

Nyní vás čeká středeční duel se Živanicemi. Co si od tohoto utkání slibujete?
Myslím, že nás čeká zajímavý zápas s kvalitním soupeřem. Živanice sice postoupily do divize až dodatečně, ale rozhodně se v ní nechtějí ztratit. Docela posílily svůj hráčský kádr o několik hráčů z pardubické rezervy, která skončila v divizi čtvrtá, a také o některé hráče z Hradce Králové, takže zřejmě kvalitu mít budou. V zápase chceme samozřejmě uspět a posílit si sebevědomí, před blížícím se začátkem nové sezony v České fotbalové lize."

Jste spokojen se svými výkony v přípravě a s hrou svého týmu?
Osobně se cítím docela dobře, ale moji výkonnost musí posoudit někdo jiný. Pokud se týká hry celého mužstva, tak má stoupající výkonnost a doufám, že to bude tímto trendem pokračovat. Chtělo by to, abychom odstartovali první polovinu soutěže lépe než loni, kdy jsme po podzimu přezimovali až na desátém místě. Důležitý bude hned úvodní zápas s Kunicemi, které v minulé sezoně dlouho vedly a nakonec skončily třetí."

A ještě k současným velkým horkům. Jak je snášíte na fotbalovém hřišti?
Není to samozřejmě nic příjemného, ale zvládnout se to dá. Nejdůležitější je důkladný příjem tekutin a hlavní je tělo pořádně zavodnit."

Dodejme ještě, že ve středu od 17 hodin sehraje přípravný zápas i kombinovaný tým MFK B + C proti Slavii Hradec Králové na hřišti v Chrasti.