Turnov – Chrudim 2:1

Branka Chrudimi: 18. Vavrouš. Rozhodčí: Kvaček – Bouz, Smitka. ŽK: O:O. Diváci: 20. Poločas: 1:2.

MFK Chrudim: Vostradovský (46. Mrázek) – Řezníček, Luptovský, Krčál (46. Radouš), Mastík (46. Stránský) – Mlynka (46. Kesner), Vodrážka (65. Mastík), Hauf (65. L. Kopecký), Vavrouš, L. Kopecký (46. Dostálek) – Halbich (46. P. Tlapák).

Hosté na chrudimské doslova vlétli a v 5. minutě se mohli radovat z prvního zásahu, když po levé straně našli skulinu v obraně a tváří v tvář brankáři Vostradovskému byl střelec Pěnčínu úspěšný.

Chrudimští si sice vytvořili optickou převahu a působili fotbalovějším dojmem, nic méně hosté byli důraznější, dravější a hlavně na útočné polovině nebezpečnější. MFKáči si vypracovali několik možností. Hlavičce Kopeckého chyběla razance. V 18. minutě si převzal míč na hranici šestnáctky Vavrouš a křižnou střelou do šibenice srovnal na 1:1. O chvíli později brankář Turnova kryl střelu Halbicha. Hned vzápětí se do slibné šance dostali i hosté. Křížná střela jednoho z útočníků však nemířila mezi tři tyče.

Ve 34. minutě se Turnovští prosadili podruhé a naprosto stejnou akcí, jako v prvním případě. Střelec využil mezery v obraně a střelou pod brankářem Vostradovským strhl vedení opět na stranu Pěnčína – 1:2. Těsně před poločasem měl vyrovnání na noze Halbich. Jeho střelu reflexivně vyrazil brankář pouze k nohám Haufa, ten však míč netrefil ideálně a minul branku hostů.

Do druhé půle vstoupili lépe chrudimští hráči. Ve 48. minutě udělali zadáci Turnova hrubici a před brankářem se objevil sám Hauf. Místo zakončení však volil ještě nahrávku na Tlapáka, kterou si už hráči Turnova pohlídali. Místo vyrovnání se dostali hosté do brejku a ke zvýšení náskoku jim zabránilo až břevno Mrázkovy branky. V 50. minutě se do zakončení na zadní tyči dostal po centru Řezníčka chrudimský Dostálek, ale ani on nebyl úspěšný. O dvě minuty později se hosté radovali potřetí ze vstřelené branky. Nicméně gól nebyl uznán pro postavení střelce v ofsajdu.

Chrudimští si ve snaze o vyrovnání vytvořili několik možností ke skórování. Proti byl však brankář Pěnčína, který přiváděl chrudimské hráče k „šílenství". V 72. minutě opět udeřili hosté, ale znovu se provinili proti pravidlu 11 (ofsajd) a tak gól jejich gól nebyl už podruhé v zápase uznán.

Chrudimskou snahu o vstřelení vyrovnávací branky kazila řada nepřesností a zbytečných ztrát. Přesto se v posledních minutách hry mohli dočkat kýžené branky. Tlapák se perfektně uvolnil v pokutovém území, ale tváří v tvář turnovskému brankáři poslal střelu vedle branky. Více šancí už utkání nenabídlo a Chrudimští tak padli v souboji s divizním týmem 1:2.