Západočeši prožívají výtečný podzim. Přestože mají o dohrávku v Zápech méně, získali již v této sezoně 23 bodů, když doposud prohráli jen jediný zápas (ve Vltavíně 2:0). Jinak už ztratili pouhé 4 body za tři remízy, z toho dvakrát se přesto radovali po penaltových rozstřelech. Po právu se také nějaký čas vyhřívali na samém čele tabulky. Těží zejména z výhody svého hřiště, protože venku toho letos v ČFL zatím mnoho neodehráli. Kromě Vltavína už totiž jen dva zápasy: výhry v Chomutově 5:0 a v Benešově na pokutové kopy po výsledku 2:2. O síle Jiskry ale svědčí i její tažení Českým pohárem, kde se dokázala prokousat až do osmifinále. V něm sice vypadla s ligovými Teplicemi, když doma tomuto soupeři podlehla 0:4, ale v úterý na jeho hřišti dokázala vyhrát 2:1!

Chrudimský MFK však rozhodně nechce body na vlastním trávníku rozdávat. Menší krize týmu, způsobená částečně i zdravotními problémy, je zažehnána a tým svěřenců trenéra Jirouska získal v posledních čtyřech kolech plných 10 bodů. Ve vyrovnaném středu tabulky mu tak patří se 17 body 10. místo. Minulé kolo sice prohrál v Zápech na penalty, čímž si přetrhl šňůrku vítězných korálků, ale i jeden bod na hřišti neoblíbeného soupeře je úspěch, protože tam MFK ještě nikdy nebodoval.

Z uvedených důvodů je tedy zřejmé, že zítra dopoledne proti sobě nastoupí dvě velmi kvalitní mužstva, která by měla divákům nabídnout pohledný fotbal. A proto by u toho zkušený chrudimský fotbalový fanoušek neměl chybět. 

RADEK PECINA