V tuto chvíli máte za sebou kompletní zimní přípravu, jak jí tedy hodnotíte?
Nikdy neříkám, že byla dobrá nebo špatná. Do přípravy jsme si zase znovu něco přidali. Každý rok se na sebe snažíme mít vyšší nároky. Letošní zima nám ukázala svou pravou tvář a i přes velký mráz to hráči zvládli. Bohužel nás provázela zranění. Pro nás je vážný zásah zejména zranění Sebika Langra, který si po čtrnácti dnech zlomil nohu. U něj je však vidět velký charakter a jsem přesvědčený, že se brzy dostane do formy a vrátí se. Vypadl nám i Petr Drahoš po zranění kotníku.

Ne všechno se nám v přípravě povedlo. To řešíme s hráči. Máme i pozitivní věci. Jsou tu hráči, kteří pracovat chtějí a pozitivní motivace je důležitá. Na některých hráčích vidím, že jsou tu dlouho a jsou již namlsaní pomyslných úspěchů. Jakmile v nich není vnitřní motivace, tak je to na hřišti bohužel vidět.

V přípravných zápasech jsme mohli vidět v chrudimském dresu nové tváře. Kdo do týmu přišel a naopak, kdo ho opustil?
Na můj vkus je kádr příliš úzký. Přesto se nám podařilo získat ze Slavie záložníka Davida Vavrouše na přestup. To je ambiciózní hráč, který se jistě bude chtít prosadit. Dále jsme přivedli staronovou posilu Davida Vodrážku. Zkušeného hráče, který zdejší prostředí dobře zná. V zimně na sobě tvrdě pracoval a věřím, že svůj post zvládne. Posledním hráčem, který přišel je útočník David Halbich. Ten se bohužel zranil a čtrnáct dní netrénoval. Úvod jara tedy nestihne.

Jedná se o důrazného útočníka a uvidíme jestli se dokáže probojovat do základu. Z mladých hráčů ročníku 1997, které jsme před sezónou zařadili do širšího týmu udělal největší posun Pepa Stránský, který se svými výkony tlačil do základní sestavy a v budoucnu se do ní určitě dostane. Bohužel i jeho zastavilo zranění.
Už v průběhu sezóny nás opustil Filip Klapka. Po podzimu i Honza Štoček.

Byl jste spokojen s výkonem v přípravných zápasech?
Sehráli jsme devět utkání. Výsledky nemají takovou váhu jako u těch mistrovských. Každopádně jsme vyhráli pět zápasů, tři remizovali a jeden prohráli. Zejména na začátku února na nás padla únava ze zimní přípravy. V dvojutkání Živanice – Turnov jsme si prošli malou krizí. Postupně se ale výkony začaly zlepšovat. Věříme tedy, že to potvrdíme zdvihající se tendenci a rádi bychom tedy vstoupili do jara vítězně.

S jakými ambicemi budete na jaře do soutěže vstupovat?
Výsledky z minulých sezón nás předurčují k tomu, že nemůžeme mít úplně malé cíle. Na druhou stranu nám nikdo z vedení nedal takové ambice, abychom hráli o postup. Pokud by mělo něco takového být, tak po sportovní i finanční stránce bychom to měli ve druhé lize hodně těžké.

Jaké cíle si pro jaro dáváte vy osobně?
O mně se všeobecně ví, že nerad prohrávám. Když to přeženu, tak jsme na hřišti každý den a děláme to proto, abychom byli úspěšní. Postup nepotřebujeme za každou cenu, protože pro vyšší soutěž nám tady v klubu něco chybí. Chci aby nás to bavilo a hráči ví, že když se daří, tak nás to baví. Loni jsme si prošli menší krizí a po dlouhé době viděli, že to není ideální. Často o tom mluvíme a snažíme se tomu vyvarovat. Byl bych rád, kdybychom se přiblížili minulé sezóně, kdy jsme měli vynikající sérii a vstřelili jsme spoustu gólů. Fotbal bavil hráče i diváky a tohle bychom chtěli i v jarní části.