Svitavy – Hlinsko 3:0

Branky: 26., 53. a 64. Frolo.

Domácí byli od počátku aktivnější, dlouho se však nedělo nic zajímavého a bojovalo se převážně ve středu pole. Až ve 26. minutě byla k vidění vyložená šance, a hned s gólovým koncem. Frolo dostal míč středem hřiště za obranu a poradil si i s vybíhajícím brankářem Kopeckým – 1:0. To bylo za poločas vše, co stálo za zmínku. Krátce po pauze se Hlineckým povedl rychlý brejk, po němž se v nadějné pozici ocitl Mayer, ale gólman Jílek svůj tým podržel. A že se jednalo o velmi důležitý zákrok se ukázalo po chvíli, když centr Bartoše prodloužil Ovad hlavou na Frola a ten prokázal svoji střeleckou pohotovost. V 64. minutě završil stejný hráč po samostatném úniku hattrick a definitivně rozhodl o výsledku. Hosté se snažili alespoň o korekci porážky, leč jejich úsilí bylo bezzubé a žádnou škodu tak nenatropilo.

Sestava FC Hlinsko: Kopecký – Volf, Vukliševič, L. Cach, M. Pelikán (83. Vymetal) – D. Pelikán, Vanžura, Dostál, Cepl (66. Zach), Nevole – Mayer (78. A. Cach).

Moravany – Slatiňany 1:1 na penalty 9:8

Branky: 25. Poláček – 42. Slováček.

Zápas začal oboustranně opatrně, oba celky se snažily neudělat chybu. Domácí sice měli mírně navrch, ale bez vážnějších příležitostí. Po dvaceti minutách se dostal po rychlé akci do nadějného brejku slatiňanský Pokorný, jednou však zbytečně nahrával a podruhé jej vychytal gólman B. Branda. A hned vzápětí přišel za neproměněné šance trest. Z velké dálky a téměř od postranní čáry vyzkoušel pozornost brankáře Žďánského Poláček, a našel jej v nedbalkách – 1:0. Hosté tímto laciným gólem na chvíli vypadli z tempa, naštěstí zase brzy „naskočili" a podařilo se jim ještě do přestávky vyrovnat. Ve 43. minutě běželi po Trňákově vysunutí Pokorný se Slováčkem sami na Brandu a druhý jmenovaný zasunul míč do prázdné klece.
Úvod druhé půle patřil Spartakovcům. Soupeře prakticky nepustili za půlku a 180 diváků se nestačilo divit. Jenže hosté se k nějaké vážnější příležitosti vůbec nedostali, jejich aktivita končila před velkým vápnem. Naopak v 66. minutě postupoval Poláček zcela sám na Žďánského, ten ale jeho tutovku skvělým zákrokem zneškodnil. Závěr střetnutí již byl rozháraný a rozkouskovaný střídáními, takže se na konečné remíze nic nezměnilo a utkání tak dospělo k penaltovému rozstřelu. Moravany jej zahrávaly poprvé v sezoně, a když hned druhý pokutový kop neproměnil Koblasa, zdálo se, že si kráčí pro druhý, plusový bod. Jenže ve čtvrté sérii zaváhal i jejich střelec a drama čekalo nastavení. A dlouhé! Oba týmy se střídaly v proměňování, ale i neproměňování penalt až do 13. série! V ní selhal hostující Chvojka a druhý bodík tak zůstal v Moravanech.

Sestava Spartaku Slatiňany: Žďánský – Kudrnka (59. Malý), Chvojka, Málek, Beneš (71. Skála) – Trňák (77. Mihulka), Vladyka, Koudelka, Pokorný (65. Koblasa), Slováček – Kopecký.

Derniéru podzimní části fotbalové 1.A třídy mělo nedělní okresní derby v Bažantnici, které nakonec rozhodoval až penaltový rozstřel.

Heřm. Městec – Luže 1:1 na penalty 3:0

Branky: 58. Hlaváč – 53. Karal.

Po nezáživných úvodní dvacetiminutovce se do první šance dostali zásluhou L. Merkla hosté, jeho pokus ale bravurně zlikvidoval gólman Zrůst. Hra se pak odvíjela povětšinou ve středu pole a k vidění byly jen náznaky příležitostí. První gól tak padl až v 53. minutě a jeho autorem byl obránce Luže Karal. Ten zůstal ve vápně po centru zprava zcela nepokryt, a přestože si Zrůst na míč sáhl, v cestě do sítě mu nezabránil. Nejhezčí moment celého střetnutí přišel o pět minut později. Heřmanův Městec zahrával trestný kop a kapitán týmu Hlaváč nádhernou ranou z 35 metrů přesně vymetl levou šibenici Scheiserovy svatyně – 1:1. Další šance pak už prakticky nebyly, a tak utkání dospělo k penaltovému rozstřelu, ve kterém byla domácí Jiskra zásluhou Tilera, Hlaváče a Čápa stoprocentně úspěšná. A protože soupeřovi střelci O. Merkl, L. Merkl a Fidler své pokutové kopy neproměnili (první netrefil branku, druhé dva zneškodnil Zrůst), Heřmanům Městec si připsal druhý bod navíc. Okresní derby sledovalo 175 diváků.

Sestavy – Jiskra Heřmanův Městec: Zrůst st. – Čáp, Tiler, Třešňák (72. Tlapák), Musil (55. Ilko) – Hlaváč, D. Jablečník, Mach, Straka – Salfický, Dostál (60. Peter). TJ Luže: Schmeiser – Roubínek, Harenčák (88. Mašek), Mužíček, Karal – O. Merkl, M. Kapitola, Fidler, Naď – J. Kapitola, L. Merkl.

Nejnižší krajská soutěž – 1.B třída – měla v neděli na programu jediný zápas, zato ale zejména pro domácí hodně důležité okresní derby. Nakonec jej Chroustovičtí dovedli k zisku všech tří bodů a před zimní přestávkou opustili poslední místo tabulky, na které sesadili rezervu Hlinska. Ani Nasavrky ale nemohou spát v zimě na vavřínech, po očekávané kontumaci v Rohovládově Bělé jim patří 11. příčka.

Chroustovice – Nasavrky 3:0

Branky: 18. Dvořák, 74. a 79. Dostál.

Zápas se před slabou návštěvou 50 diváků „nelíbil", zejména hostům nevycházelo vůbec nic. Přitom začátek nebyl z jejich strany špatný, ale v 10. minutě skončil trestný kop Tomáše Michka na břevně a minutu nato mířil v gólové šanci Filip Dostál vedle. Chroustovice si na první vážnější příležitost počkaly do 18. minut, ale hned se z ní po trestném kopu Dvořáka ujaly vedení. Nasavrky mohly odpovědět ve 41. minutě, kdy se v šanci ocitl Plíšek, ale přestřelil. V 58. minutě spálil obrovskou příležitost k navýšení náskoku domácí Komárek, když metr od branky hlavičkoval přímo do tyče. Přesto se Chroustovičtí pojištění vedení dočkali. V 75. minutě totiž se štěstím dotlačil dlouhý nákop do sítě Dostál – 2:0. O tři minuty později pak rychlý protiútok Nasavrk nevyužil zcela volný J. Dostál a takřka z protiútoku opět Dostál z malého vápna definitivně rozhodl o výhře domácího SK. Jeho vítězství je za proměňování šancí zcela zasloužené.

Sestavy – SK Chroustovice: Tuček – Koreček, Matucha, Horčička, Krejbich – Hermann, Komárek (86. Pospíšil), Dvořák, Mazánek – Derka, Dostál (81. Rejman). FK Nasavrky: Drášil – M. Dostálek, R. Michek, Boháč, T. Dostálek – J. Dostál (79. Pešek), T. Michek, Soudek, Plíšek (59. Čechlovský) – F. Dostál (85. Paulus), Vojíř.

(rp)