Co se tedy údajně v Ronově stalo? Zápas prý probíhal v poklidném tempu asi do 60. minuty, kdy začalo pršet a terén se stal těžkým. Zřejmě touto vinou přišlo pár ostřejších faulů na obou stranách a hosté měli žádat hlavního rozhodčího Kišše o přerušení zápasu. To se nestalo. Zhruba 15 minut před koncem přišel zákrok v pokutovém území Ronova, po kterém se Rozhovičtí dožadovali odpískání pokutového kopu, ale píšťalka sudího zůstala němá. Všem aktérům začaly „pochodovat nervy" a vše vyvrcholilo v nastavení střetnutí. Rozhodčí signalizoval, že se utkání kvůli střídání a průtahům prodlouží o tři minuty, v 92. minutě však Ronov vsítil jediný gól zápasu.

V tu dobu došlo u hostů k totálnímu „výbuchu" a po odpískání konce zápasu, při odchodu do kabin, napadli dva „hráči" Rozhovic rozhodčího Kišše. Slovo hráči ale dejme do uvozovek, protože na trávníku byl pouze Tomáš Gróf. Druhý z hříšníků Marek Pleskot je sice také hráčem Rozhovic, ale jelikož byl v trestu za vyloučení v předchozím zápase a utkání se tak nesměl zúčastnit, byl pouze v roli diváka na lavičce. Strhla se mela, při níž byl rozhodčímu roztržen dres a dostal úder do obličeje do rtu. Toho se měl dopustit hráč Gróf, ale nebyl prokázán úmysl, spíše to, že se „to nějak stalo" v té strkanici.

Disciplinární komise OFS Chrudim vyslechla rozhodčího Kišše i zástupce obou týmů včetně hlavních „hříšníků".

Nakonec vydala toto resumé:

1) hráč Tomáš Gróf dostal zákaz herní činnosti na 10 měsíců nepodmíněně.

2) Marek Pleskot dostal zákaz herní činnosti na 6 měsíců nepodmíněně.

3) klub SK Rozhovice obdržel pořádkovou pokutu 1500 Kč.

4) klub SK Ronov obdržel za nedostatečnou pořadatelskou činnost pokutu 400 Kč.

Jediným nevyřešeným bodem zůstal roztržený dres hlavní rozhodčího Kišše v údajné hodnotě jeden tisíc korun. Pokud jej bude chtít rozhodčí nechat proplatit, musí se s náhradou škody obrátit na soud.

Doufejme, že podobný incident se na našem okrese zase dlouho neuskuteční, a vy, čtenáři Chrudimského deníku, budete na těchto stránkách moci číst lepší zprávy. (rp)