Postoupit může pouze jeden, na rozdíl od loňské sezony, kdy ukončilo své působení chrudimské céčko, a do I. B třídy tak postupovaly výjimečně hned dva celky. Letos to ale zatím na žádný konec kádru z vyšší soutěže nevypadá, postoupit tedy může pouze ten absolutně nejlepší.

Všechny postupové trumfy drží v rukou fotbalisté Prosetína, kteří mají před áčkem ze Skutče náskok luxusních pěti bodů. K postupové jistotě tak stačí Prosetínu pouhý bod ze zbývajících dvou duelů a je dost pravděpodobné, že bujaré oslavy propuknou už tuto neděli právě po duelu s celkem ze středu tabulky. Pokud by se Prosetínu přeci jen nepovedlo na půdě Kameniček bodovat, přichází pak v úvahu alespoň bod v domácím duelu se Svídnicí, která aktuálně okupuje jedenáctou příčku.

Oba nadcházející soupeře už jednou v letošní sezoně Prosetín porazil, bylo by tak obrovským překvapením, kdyby ani v jednom utkání nebodoval. V sestupových vodách jsou namočeny celky Zaječic a Vítanova. Druhý jmenovaný je na tom alespoň o trochu lépe, protože má před posledními Zaječicemi tříbodový náskok.

Ve třetí třídě čeká fanoušky fotbalu doslova a do písmene snový konec, s příchutí dramatu. Rosice totiž nezvládly poslední domácí zápas, a i když vedly nad Hrochova Týncem po poločase o jednu branku, nic jim to nebylo platné a odešly z utkání s prázdnou. Celé situace využilo Horní Bradlo, které na rozdíl od Rosic porazilo svého soupeře 3:1 a dotáhlo ztrátu s čelem na pouhý jeden bod. Rosičtí mají předposlední kolo značně jednodušší, než konkurent z Horního Bradla, který zajíždí na půdu Hrochova Týnce.

Rosice doma přivítají předposlední Prachovice, kterým už o nic nejde. Ze III. třídy totiž sestupuje suverénně poslední rezerva Luže. Pokud v předposledním kole oba aspiranti na postup dopadnou stejně nebo Rosice získají maximálně o bod více než konkurent z Horního Bradla, rozdají si to oba celky tváří v tvář právě na trávníku Horního Bradla.

I nejnižší okresní fotbalová soutěž bude znát jednoho postupujícího, spadnout níže už však nejde. Tím absolutně posledním je celek Ronova B, který sice dokázal letos hned šestkrát remizovat, ale tři výhry na jeho kontě vypovídají za vše. Na postup jsou nadržení hráči Ctětína, kteří hodně touží po postupu.

Cestu jim ale ještě může zkřížit rezerva Načešic, která ztrácí na aktuálního lídra soutěže tři body. V nejnižší soutěži nás čeká pikantní duel už následující víkend, když si to oba celky rozdají mezi sebou v Načešicích.