Od úvodních minut měla necelá 250ka diváků možnost sledovat vyrovnané utkání. Domácí i hosté měli několik možností k otevření skóre zápasu. K radosti většiny obecenstva se do vedení dostali Chrudimští. V 24. minutě byl před pokutovým územím podražen Kopecký. Sám faulovaný se ujal exekuce přímého volného kopu a střelou přes zeď nedal gólmanovi šanci.

Domácí vedoucí branka uklidnila. Z pohledu Chrudimských bylo ještě lépe v 36. minutě. Vojtěch Řezníček pláchl hostující obraně a záchranou brzdu na poslední chvíli zatáhl Podzimek. Rozhodčí jeho faul ohodnotil druhou žlutou kartou a obránce vltavínu se poroučel z hřiště. Následující trestný kop zahrával znovu Kopecký. Jeho ráně tentokrát chyběly decimetry. Míč zasáhl pouze břevno Pávkovy branky. Do konce první půle se už nic zásadního nestalo.

Po změně stran si však začali domácí hráči slibně rozehrané utkání komplikovat. Vltavínští se semkli a bojovným výkonem rozdíl jednoho muže smazali. Po necelé hodině hry navíc chrudimská obrana chybovala a k míči se dostal Abena, ten si si vyměnil míč s Mashikem a chytrou střelou vyrovnal. Domácími inkasovaná branka otřásla. Naopak soupeře výrazně povzbudila a přidala jim na jistotě. Deset minut po vyrovnávací brance se vydala dvojice hostujících hráčů na zteč. Chrudimská obrana byla sice v přesile, ale s Elvisem Mashikem si neporadila. Konžský útočník dokonal obrat Vltavínu.

Chrudimští se snažili o vyrovnání a v 93. minutě byl vstřelení gólu velmi blízko Jindřich Kučera. Jeho prudkou střelu z bezprostřední blízkosti však Pávek reflexivně vyrazil. Chrudim tak prohrála čtvrté utkání v řadě a o ztracené body se vydá bojovat tentokrát už v pátek do Benešova.

MFK Chrudim – Loko Vltavín 1:2
Fakta – branky: 23. Kopecký – 58. Abena, 67. Mashike. Rozhodčí: Vaňkát – Teuber, Kapoun. ŽK: 2:4. ČK: 0:1 (36. Podzimek). Diváci: 245. Poločas: 1:0.
Sestavy - MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček (84. Tlapák), Drahoš, Radouš (C), Mastík (90+1. Stránský) – Kesner (84. Hauf), Kopecký, Vodrážka (74. Vavrouš), Dostálek (74. Mlynka) – Kučera – Krčál. 
Loko Vltavín: Pávek – Valíček, Podzimek, Abena, Růžička (90+3. Macháček), Macháč (84. Tichý), Uvíra (C), Šípek (86. Janda), Pozníček, Vokoun, Mashike (76. Hodas).