Libišany – Třemošnice 2:4


Leoš Cirkl, trenér Třemošnice: „V utkání jsme se prosadili střelecky, to je hezký počin. Domácí mají kvalitní mužstvo, o to víc vítězství těší. Naši hráči potvrdili dobré výkony z posledních zápasů a zasloužená výhra přišla. Opět kolektivní, zodpovědný a disciplinovaný výkon. Pochvala pro všechny hráče, nebudu vyzdvihovat jednotlivce."



H. Městec – Žamberk 1:0

V prvním poločase se hra sice většinou odehrávala ve středu hřiště, ale i tak nebyla nouze o pěkné fotbalové momenty. Hráči Žamberku se sice prezentovali fotbalovou kvalitou, domácí hráči zase bojovností. Ve 42. minutě se na hranici velkého vápna pěkně uvolnil D. Jablečník a umístěnou střelou překonal brankáře hostí.

Dramatický druhý poločas byl ještě kvalitnější. Žamberští ve snaze o vyrovnání ještě přidali na obrátkách. Domácí mužstvo se však tentokrát vyvarovalo chyb. Výborným výkonem jej podpořil i brankář Tomáš Zrůst, který oslavil své 42. narozeniny.

Jelikož se ani domácím nepodařilo zužikovat několik dalších slibných brejkových, skončilo drama zaslouženým vítězstvím Jiskry.


Jaroslav Holeček, trenér Heřmanova Městce: „Dnešní utkání začnu hodnotit nejprve z té špatné stránky. Do utkání nemohli nastoupit z pracovních a zdravotních důvodů hráči Netušil, Straka, Tiler, Levinský, Musil, Čáp a Krátký. Z důvodu teplot a nachlazení celý týden netrénoval Hlaváč, Dvořáček a Svoboda.

Na zápas jsem povolal dorostence Nováka a naše bývalé hráče z béčka Dostála a Petera. Po poradě s radou starších jsem do základní sestavy nominoval, jak věčně vychechtaného Petera, tak dorostence Nováka. Předzápasová příprava v kabině byla jasná. Navázat na bojovný výkon ze Slatiňan, vyvarovat se zbytečným faulům okolo našeho vápna, kdy jsme si byli vědomi jasné výškové převahy soupeře.

Bylo to dnes bojovné utkání, někdy až zbytečně vyhrocené zákroky v hráčích jen pumpovali adrenalin, ale srdíčko, bojovnost, nasazení a odhodlanost vyhrát držela moje ovečky v té správné dráze. O osudu utkání tak rozhodla smrtelná levačka Davida Jablečníka z konce prvního poločasu. Tímto jsme snad dali nejkrásnější dárek našemu brankáři a zároveň předsedovi Tomáši Hehemu Zrůstovi k jeho krásným 42. narozeninám. Tome, všechno nejlepší, ty jsi naše jednička a nesmrtelná ikona tohoto klubu! Všem hráčům a hlavně fanouškům patří poděkování. Obzvláště Karlu Řípovi, který 90 minut náš tým hlasitě povzbuzoval a hráči ho po zápase vytleskali a vyvolávali jeho jméno. Dneska byl dvanáctý hráč našeho týmu a patří mu obrovské dík."

Polička – Chrudim B 1:2


Vladimír Vostradovský, trenér Chrudimi: „V Poličce jsme sehráli vyrovnané utkání. Dokázali jsme si vytvořit dostatečné množství příležitostí ke vstřelení branky, ale pro nepřesnost a přehrávání některých gólových situací se nám nedařilo skórovat. Soupeř také několikrát zahrozil, naštěstí pro nás nepřesně, nebo zasáhl brankář. V 78. minutě jsme se po velmi pěkné akci ujali vedení a udrželi náskok až do konce zápasu. Cením si nasazení celého týmu, ale je neustále na čem pracovat." 



Hlinsko – Slatiňany 0:3

Na další okresní derby se přišla do Olšinek podívat krásná návštěva 300 diváků. Od začátku se hrálo oboustranně opatrně, oba celky se snažily vyvarovat chyb. Až ve 32. minutě musel řešit „těžký" trestný kop Rezničenko, ale vytěsnil jej na roh. Za tři minuty se již skóre měnilo, a mohl za to vlastenec. Ostrý centr poslal do vápna Malý a od Křivky se míč dokulil za brankovou čáru. Po vstřelené brance dostal slatiňanský favorit chuť a domácí obrana v čele s brankářem se musela hodně otáčet. Pět minut před přestávkou se ale hlinečtí obránci nestačili vrátit a ostrostřelec Kopecký sám před Rezničenkem nezaváhal (0:2). Navíc ještě do přestávky pokazil Slatiňanům radost z třetího gólu ofsajd.

S nástupem do druhé půle se blýskl brankář Žďánský, když reflexivně vyrazil Nevoleho hlavičku. Následně ovšem opět zapůsobilo pravidlo nedáš – dostaneš a po chybě obrany zvýšil Kopecký již na hrozivých 0:3. Poté se zápas již jen dohrával. Hlinečtí si sice vytvořili několik příležitostí ke vstřelení alespoň čestného úspěchu, hosté si ale čisté konto zkazit nenechali. Jejich vítězství je naprosto zasloužené.

Jaromír Hanuš, sekretář Slatiňan: „V utkání třetího celku tabulky s druhým se po vyrovnaném začátku začali prosazovat naši fotbalisté, kteří tentokrát nastoupili v optimální sestavě. Do poločasu jsme dali po herní převaze dva góly a navíc nám sudí dvě naprosto regulérní branky (Slováčka a Pokorného) na pokyn chybného výroku asistenta nepochopitelně neuznal! Domácí v první pětačtyřicetiminutovce naši bránu prakticky neohrozili.

Krátce po pauze jsme přidali třetí gólový úspěch a mohli prostřídat další hráče. V poslední čtvrthodině domácí hráči sice vyvinuli tlak s cílem vstřelit alespoň čestný úspěch, ale naše obrana v čele se Žďánským udržela čisté konto. Z okresního derby si tak vezeme důležité tři body – podle mne naprosto po zásluze."