Prosetín – Luže 2:1 (0:0)

Branky: 57. F. Šafránek, 85. Jiří Ročňák – 91. Kopecký ČK: 1:0 (93. Jiří Ročňák), Diváků: 250.

Po vyrovnané půli se po změně stran Prosetín nadechl k náporu a pět minut před koncem normální hrací doby zásluhou Jiřího Ročňáka vsítil druhý gól (2:0), čímž vyrovnal skóre dvojzápasu na 2:2. V nastaveném čase ale přišel dle domácích velmi sporný přímý kop hostů těsně za pokutovým územím a z něho „lídr" Luže Marek Kopecký rozhodl o postupu svého týmu do 1.A třídy.

Sestavy – Prosetín: Šmahel – Černý, Šikl, Kulháň, Vodvárka, A. Šafránek, Haman, Jiří Ročňák, Zvára, F. Šafránek, Remeš (Polívka, Novotný). Luže: Richter – J. Kapitola, Kopecký, Terer, Komárek, Chaloupka, Mihulka, M. Kapitola, Harenčák, Dvořák, Koráb (Roubínek).

Martin Havel, sekretář SK SOKOL Prosetín: K průběhu hry a hlavně k výkonu rozhodčích se nebudu vyjadřovat, musel bych být sprostý. Pokud je potřeba zachovat fotbal na venkově, tak se doopravdy musí něco změnit.

Jiří Kopecký, sekretář TJ Luže: Naposledy se v Luži hrála A třída v roce 1972, takže jsme samozřejmě rádi, že se nám postup podařil. Je jasné, že jsme měli jít nahoru radši rovnou z prvního místa a ne až takto z baráže. Možná ale právě proto mě postup těší ještě o to víc, že jsme umlčeli pusy lidem, co po našem jarním promrhání náskoku říkali, že ani nechceme postoupit.

(rp)