Chrudimští jsou momentálně na 4. příčce tabulky. Na vedoucí Zápy ztrácí po víkendové porážce na hřišti Viktorie Žižkov (1:3) už osm bodů. Teoreticky by tak ještě mohli na titul dosáhnout, situaci už ale rozhodně nemají ve svých rukou a museli by doufat ve velký výpadek trojice týmů Zápy, Jirny a Žizkov, které jsou v tabulce momentálně před nimi.

Porážka na Žižkově sice posunula definitivně chrudimské postupové šance do teoretické roviny, trenér Východočechů Pavel Jirousek ale moc dobře, že mnohem zásadnější byly už ztráty v předchozích utkáních, kdy Chrudim prohrála v Převýšově a doma jen remizovala a prohrála penaltový rozstřel s Kolínem.
„Postup jsme si zkomplikovali už ve dvou předchozích utkáních s Kolínem a v Převýšově," souhlasí trenér Pavel Jirousek. „Velkou část roku jsme byli na prvním místě, teď jsme spadli dolů a zjistili, že šlo jen o sen. Jsou čtyři kola do konce, už nic nemáme ve svých rukou. Samozřejmě se budeme dál snažit a připravovat se," nechal se slyšet chrudimský kouč.

I PŘEBUDOVANÝ TÝM SE DRŽÍ NA ŠPICI

Další utkání čeká jeho svěřence právě dnes, kdy do Chrudimi přijede Čáslav. Středočeský soupeř se zmítá v sestupových vodách na 17. příčce a v posledních třech utkáních nebodovala. Přesto se ji nevyplatí podceňovat a pokud si chce Chrudim udržet ještě alespoň tu teoretickou šanci na postup, nesmí už zaváhat.
I když postupové naděje vyhasnou docela, je už nyní jasné, že mají Chrudimští za sebou další úspěšné tažení třetí nejvyšší fotbalovou soutěží.

Po podzimu druhý tým se držel velkou část jarní sezony v čele, což je bez hvězd jako Holub nebo Vladyka a po generační výměně, kterou MFK prochází, vynikající výkon.

„Naší devizou je, že jsme během dvou let dokázali přebudovat tým a přesto se udrželi na špici. Na to jsem hrdý. Všechno je nyní na vedení Chrudimi. Pokud tým udrží pohromadě, bude růst. Jestli se kluci rozprchnou a kádr se bude budovat znovu, už asi beze mě," říká k tomu chrudimský kouč Pavel Jirousek.