Na druhé místo se díky domácí jasné výhře vyšvihlo mužstvo Chocně, které sice v utkání s Letohradem (jak sami hráči uznali) nebylo o moc lepší, ale dokázalo využít hrubek v soupeřově obraně.

První porážku v letošním ročníku si také připsala Polička, a to nečekaně doma s Litomyšlí. Co jí bylo platné brzké vedení, když pak už nebyla schopna vsítit další gól, asi ani kdyby hrála do půlnoci. A když na druhé straně chytil střeleckou slinu autor hattricku Štoudek, bylo vymalováno.

Zadařilo se ale i nedalekým Svitavám. Ty přivítaly Hlinsko, které k nim určitě přijelo odčinit nečekanou domácí porážku z minulého kola s Lanškrounem. V kádru jim ale chybělo několik hráčů, a tak byly s konečnou remízou nakonec spokojeny oba týmy. Že se v penaltovém rozstřelu přiklonilo štěstí k domácím, už je jen plus pro Svitavy.

Sestava 4. podzimního kola krajského přeboru Pardubicka.Nerozhodně 1:1 skončilo i utkání Dolního Újezdu se Žamberkem, V něm se však jednalo o „Den otevřených obran", v němž se nejvíce vyřádili oba gólmani. Kdyby tam zápas skončil 5:5, asi by se nikdo nedivil. Šťastnější v následných pokutových kopech byli tentokrát hosté.

Výhody domácího prostředí nedokázal využít ani Lanškroun, který odevzdal všechny body Moravské Třebové. Sice se už v 7. minutě ujal vedení, ale pak vyklidil pozice, nechal na hřišti vládnout s chutí hrajícího soupeře, který mu nastřílel čtyři góly.

Okresní derby zažili v Pardubičkách. Holičtí byli zejména v prvním poločase lepší, ale střelecky se nemohli prosadit. A postupem času jako by jim docházela šťáva, což domácí díky perfektně kopnuté standardce dokázali přetavit v zisk tří bodů. Co je platný povzdech z tábora Holic, že šlo asi o jedinou chybu jejich týmu v zápase.

Na závěr jsme si nechali zápas „o Černého Petra". Toho si po domácí prohře na penalty s Horním Jelením vytáhla Třemošnice. Zde panuje po střetnutí velké rozčarování, neboť dle vedení zejména staří mazáci neodevzdávají na hřišti maximum a asi se tu bude trestat. Když se k tomu přidá ještě absence hned pětice fotbalistů ze základní sestavy, zejména vinou zranění, nelze se postavení týmu v tabulce divit. Nechme se překvapit, v jakém složení nastoupí příště. (rp)