Krajské fotbalové soutěže pokračují o víkendu druhým kolem. K nejzajímavějším bude patřit derby týmů Třemošnice a Heřmanova Městce, které na jaře sestoupily do I. A třídy.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Přelouč - Hlinsko

Miroslav Hebký, tiskový mluvčí FC Hlinsko: „Zajíždíme k dalšímu nováčkovi, který v úvodním kole hodně vzdoroval favoritu ze Živanic. Takže je jasné, že to nebude nic lehkého. Navíc nás trápí stále přetrvávající dlouhodobá zranění, k nimž přibyl Eis (kotník) a na dovolené je Kovařík. Přesto bude naší snahou nevracet se s prázdnou."

Moravany - Chrudim B

Miroslav Teplý, trenér MFK Chrudim B: „Do sezony jsme vstoupili úspěšně a rádi bychom v tomto trendu pokračovali. Soupeř však ukázal svou kvalitu v Hlinsku a doma bude určitě ještě nebezpečnější. My se musíme prezentovat stejným výkonem a kvalitou jako v minulém kole, abychom odjížděli z Moravan spokojeni."

I. A TŘÍDA

Třemošnice - H. Městec

Libor Petříček, trenér ŽSK Třemošnice: „V sobotu nás čeká derby proti heřmanoměstecké Jiskře. Po povedené premiéře v Letohradě očekávám vyrovnaný souboj, kde budou rozhodovat maličkosti, dobré obrany a efektivní útočná fáze. Doufám, že všechny tyto věci splníme lépe než soupeř a připíšeme si další bodový zisk. Kádr je zdravotně v pořádku, takže je z čeho vybírat. Proto věřím, že naší hrou potěšíme diváky, kteří snad přijdou v hojném počtu a dostatečně nás podpoří."
Marián Sabol, trenér Jiskry Heřmanův Městec: „Derby bude pro nás jistě náročné. Domácí mají mladé, běhavé hráče, bude to nepříjemný soupeř. Tři naši hráči mají zdravotní komplikace z úvodního zápasu, ale to není rozhodující. Snad se nám podaří bodovat."

Chrudim C - Valy

Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „V domácím utkání, kdy přivítáme celek Valů, chceme pokračovat v dobrých výkonech, musíme však zlepšit koncovku. Zápas se hraje v sobotu od 17.00 hodin na Letním stadionu, kam zveme naše fanoušky."

Zámrsk - Bítovany

Miloslav Kudrnka, trenér Bítovan: „Zápas v sobotu a zrovna v Zámrsku není pro nás to pravé ořechové, ale realita je taková a musíme ji přijmout. O sestavě v tuto chvíli nemám představu, ale věřím že hráči, kteří nastoupí, odvedou dobrou práci a nevrátíme se s prázdnou. Jinak se jedná o zápas dvou soupeřů, kteří se dobře znají z I. B třídy a naše zápasy měly vždy větší sportovní náboj."

I. B TŘÍDA

Hlinsko B - Načešice

Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „V domácí premiéře nás čeká těžký soupeř, Doufám však, že moji svěřenci naváží na dobrý výkon ze hřiště holické rezervy. Uvidíme, jestli nás někdo posílí z A týmu, který hraje už v sobotu, zatímco my až v neděli odpoledne."
René Brandstein, vedoucí mužstva Mezilesí Načešice: „Nebudu to dlouho rozebírat. Kluci jsou ve formě, někteří už dokonce po sobotě vystřízlivěli, tak nevidím důvod, proč bychom v Hlinsku neměli pokračovat v naší vítězné podzimní sérii, která už dohromady činí jeden celý zápas."

Luže - V. Mýto B

Jiří Richter, vedoucí mužstva Luže: „Po nevydařené premiéře ve Slatiňanech si chceme doma spravit chuť a získat plný počet bodů. Do utkání bychom měli nastoupit kompletní. V mužstvu soupeře přijedou naši bývalí hráči Mikan a Podroužek, takže o motivaci pro oba týmy bude postaráno."

Miřetice - Rosice

Břetislav Řezníček, trenér Tatranu Miřetice: „Nečekaně vysokou porážku z úvodního kola jsme si na tréninku vyříkali a jedeme dál. Musíme se určitě vyvarovat hrubých chyb a hrát ze zajištěné obrany. Soupeřovu sílu neznáme, ale doma bychom chtěli bodovat. Sestava by měla být kompletní."

Krouna - H. Jelení

Michal Potužák, trenér Sokola Krouna: „Na první domácí utkání očekáváme hojnou diváckou účast podpořenou místní poutí. Na zápas se těšíme, i když favority rozhodně nejsme. Na zrekonstruovaném hřišti a v nových dresech chceme podat rozhodně lepší výkon než v premiéře v Načešicích."

Kameničky - Řečany

Vít Zavřel, sekretář FK Kameničky: „V sobotu ve 14 hodin se v místním kostele naposledy rozloučíme s naším činovníkem běžeckého lyžování Zdeňkem Jehličkou. Snad to na nás nezanechá nepříznivé stopy. Když v nedělním utkání dodržíme střeleckou normu z premiéry, nemusíme se obávat o výsledek. Na druhé straně mužstvo Řečan vzbuzuje respekt po výhře 3:0 nad Prosetínem. Sestava by měla být kompletní a když vyjde počasí, počítáme s velkou podporou fanoušků."

Prosetín - Slatiňany

Radek Teplý, trenér Sokola Prosetín: „Nám se premiéra v novém ročníku vůbec nepovedla. Naopak Slatiňany jí zvládly proti Luži výborně. I v tomto zápase budeme postrádat R. Vodvárku a J. Zváru, což je opět komplikace. Pro hráče by mělo být povinností odčinit špatný výkon z minulého týdne."
Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Po vysoké výhře doma s Luží jedeme s odhodláním i na horkou půdu do Prosetína. Ten naopak venku prohrál (byť byl oslabený o některé opory), a tak si určitě další ztrátu, tentokrát z domácího prostředí, nebude chtít dovolit. My naopak nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Doufejme, že nám vydrží chuť do fotbalu a předvedeme divákům dobrý výkon. Měli bychom být navíc ještě o něco kompletnější, než s Luží. Ale to asi i soupeř. Tak snad uvidí fanoušci hezký fotbal. Pokud bychom ještě nadto získali nějaký bod do tabulky pravdy, vůbec bychom se nezlobili."

PETR NOVÁK, JAROMÍR DOLEŽAL