Miroslav Teplý: „V Litomyšli, to bude asi při vší úctě k Přelouči, kde jsme v dohrávce hladce vyhráli, o něčem jiném."

KRAJSKÝ PŘEBOR

Litomyšl - Chrudim B

Miroslav Teplý, trenér MFK Chrudim B: „K víkendovému střetnutí zajíždíme do Litomyšle, a to bude asi při vší úctě k Přelouči, kde jsme v dohrávce hladce vyhráli, o něčem jiném. Soupeř sice naposledy prohrál na hřišti bojujícího Dobříkova, ale jinak měl do té doby perfektní sérii. Myslím, že nám poslouží i náš vzájemný zápas v zimní přípravě, který snesl v této fázi vysoké měřítko s lichotivým výsledkem pro nás, ale zrovna tak má z čeho čerpat soupeř. My se samozřejmě v tomto „anglickém týdnu" budeme snažit co nejlépe zregenerovat a připravit, abychom pokud možno dokázali v Litomyšli navázat na naše předchozí výkony a výsledky."

Hlinsko - Polička

Roman Oliva, trenér FC Hlinsko: „Nejprve ke středeční dohrávce. Živanice vstoupily do utkání dobře, šly do vedení, ale po našem vyrovnání jsme už pak byli lepší a zaslouženě si připsali tři body. V nedělním utkání s Poličkou chceme potvrdit středeční vítězství, abychom se vrátili tam, kde jsme byli v tabulce po podzimu. Až na Eise budeme kompletní. Hřiště po sněhové záplavě ještě stále není v dobrém stavu."

I. A TŘÍDA

Bítovany - D. Újezd

Miloslav Kudrnka, trenér Bítovan: „V neděli přivítáme hráče D. Újezda, které jsme na podzim porazili 2:1 a zápas to byl velice těžký. Soupeř se prezentoval dosti tvrdou hrou a v jeho domácím prostředí to byla pro nás velká překážka. S touto herní variantou počítáme, připravujeme se na ni a uděláme vše pro dobrý výsledek."

Pardubičky - H. Městec

Rostislav Pilný, asistent trenéra Jiskry H. Městec: „Jedeme k soupeři z horní poloviny tabulky, kde nás nečeká nic lehkého. Ale pokud podáme podobný bojovný výkon jako minule proti MFK C, tak bychom se nemuseli vracet domů s prázdnou. Až na drobné šrámy by měl být mančaft zdravotně v pořádku. Na podzim to bylo Pardubičkami dost vyhrocené utkání, doufám, že tentokrát to bude pohlednější fotbal."

Chrudim C - Libchavy

Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „V nedělním utkání, které se hraje od 17.00 hodin na umělce Letního stadionu, přivítáme celek Sokola Libchavy. Soupeř se na jaře prezentuje dobrou formou, kdy ve dvou odehraných zápasech neztratil ani bod. My mu však máme vracet smolnou podzimní porážku, chceme podat kvalitní výkon a plně bodovat."

Srch - Třemošnice

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Zajíždíme k mužstvu, jenž na jaře ještě nebodovalo (skóre 1:4). O to více bude chtít Titanic napravit v domácím prostředí svoji reputaci a získat první jarní body. Doufám, že se naši hráči poperou o výsledek a z pěkného prostředí v Srchu nějaký bodík dovezou. V podzimním kole nás doma Titanic potopil (1:2), tak je co vracet. Otazník visí nad posilou Jirkou Luňáčkem, který má z utkání s Libchavami pohmožděný nárt a díky tomu nenastoupil ani v zápase se Svitavami. Dále stále chybí rekonvalescent Kalina."

I. B TŘÍDA

Miřetice - Slatiňany

Břetislav Řezníček, vedoucí mužstva Tatranu Miřetice: „V pátečním utkání proti Řečanům chceme navázat na vítězství v Krouně. Sestava by tudíž neměla doznat změn, hřiště máme v dobrém stavu. V nedělním zápase s rozjetým soupeřem ze Slatiňan by byl pro nás zřejmě dobrý bod, ale přesto do utkání půjdeme s cílem zvítězit."
Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Po nepříliš přesvědčivé hře, ale výhře nad Řečany, nás nyní čeká série 4 zápasů za sebou venku. Je to proto, že v ní máme i 2 odložená jarní mistrovská utkání. První z nich je v pátek dohrávka v Kameničkách, další zápas sehrajeme v neděli v Miřeticích. Jedná se o 2 těžká utkání se soupeři, kteří teď oba vyhráli venku, což je jistě povzbudí. My se však chceme udržet v čelní skupině týmů, a tak bychom k tomu měli bodovat i na soupeřových hřištích. Uvidíme, co nám soupeři dovolí. Ale nějaké body do tabulky pravdy bychom si o tomto našem „prodlouženém" fotbalovém víkendu rádi do Slatiňan přivezli, i když nám v obou zápasech budou chybět někteří hráči základní sestavy. Na to se však nechceme vymlouvat máme dostatečně široký kádr a věřím, že „náhradníci" dokážou chybějící fotbalisty nahradit."

Kameničky - Holice B

Kamil Sádovský, trenér FK Kameničky: „Nyní nás čekají dva domácí zápasy, ve kterých se bude rozhodovat, a to jsem klukům připomenul, zda chceme bojovat v první polovině tabulky, což jsme si dali před sezonou za cíl. Hřiště se dá říci, že je v rámci možností v dobrém stavu. Oba soupeři (v pátek Slatiňany) jsou těžcí. Na podzimní zápas ve Slatiňanech nemáme dobrou vzpomínku, neboť nám domácí uštědřili vysokou porážku 5:2, takže jim máme co oplácet. Měli bychom být kompletní."

Prosetín - Načešice

Radek Teplý, trenér Sokola Prosetín: „Náš začátek jarní sezony začíná připomínat začátek té podzimní. Předvádíme nedobré výkony, nebodujeme a nějaká pohoda tím pádem také moc nepanuje. Právě s Načešicemi, které v neděli hostíme, přišel náš podzimní obrat a vystoupání až do čela tabulky. Určitě bychom se nezlobili, kdyby se tento scénář opakoval, i když je jasné, že to proti kvalitnímu soupeři, který myslí na postup, nebude jednoduché."
René Brandstein, vedoucí mužstva Mezilesí Načešice:
„Pokud chceme být v kontaktu s čelem tabulky, chtělo by to v Prosetíně urvat nějaký bodík, nejlépe všechny tři. Domácím se zatím na jaře moc nedaří. Doufám, že to nebudeme zrovna my, na kom se chytí, stejně jako u nás na podzim, kdy nás doma oloupili o všechny tři body a stačil na to prakticky jeden hráč. Jestli předvedeme výkon jako proti Luži, tak bych se tomu ani nedivil, ale věřím, že na tamní horké půdě to od našich chlapců bude jinej kvapík a ne pohodový valčíček z minulého týdne."

Luže - H. Jelení

Jiří Kopecký, vedoucí mužstva Luže: „Tento víkend je pro nás prodloužený. Čekají nás odehrát dva zápasy. V pátek zajíždíme do Vysokého Mýta, odkud bychom chtěli přivézt body. V neděli hodláme využít domácího prostředí, předvést dobrou hru a samozřejmě vyhrát. Doufáme, že naši fanoušci nás přijdou podpořit."

Hlinsko B - Krouna

Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „Čeká nás derby v domácím prostředí, tzn. nic jiného než tři body nebereme. Mužstvo je po vítězném utkání v Rosicích v pohodě, zranil se nám sice D. Picek, ale do sestavy se vrací Zavřel, takže jsme skoro kompletní."
Michal Potužák, trenér Sokola Krouna: „Do derby jdeme v složité situaci (tresty, zranění) a ani poslední zápas nám na sebevědomí nepřidal. Hlinecká rezerva naopak bodovala naplno a do zápasu jde v roli favorita. Potřebovali bychom zlomit nastalou situaci a vzpomenout si na naše vítězství s tímto soupeřem z podzimu."

PETR NOVÁK, JAROMÍR DOLEŽAL