„Loňská sezona nebyla z mého pohledu úplně optimální. Pořád jsem měl nějaké zdravotní problémy, vždy jsem musel na čas přestat a člověk z toho zkrátka vypadne. A vrátit se zpět je vzhledem k mému věku již čím dál tím obtížnější. Proto jsem si sám teď v létě řekl, že ještě začnu přípravu, hlavně půjde o to, jak se budu cítit a pak uvidím. Zatím je to dobrý, takže to ještě alespoň na podzim určitě zkusím."

Vstup do sezony jste měl dobrý, ve dvou přátelácích tři branky.

Když padají góly, tak to člověka baví a je to hned o něčem jiném. Hlavně ale to zdraví aby nějakým způsobem vydrželo. Loni jsem si toho prošel opravdu dost. Už před sezonou jsem šel na nějaké vyčištění kolene a začal přípravu déle. Hned ve druhém mistráku mi v Louňovicích zlomili prst na ruce, který se ještě špatně hojil. Na jaře jsem zase dostal do žeber, zkrátka pořád něco. A jak říkám, když z toho v tomhle věku člověk na chvíli vypadne, je to opravdu hodně znát.

V domácí premiéře nového ročníku České fotbalové ligy místní tým MFK pouze remizoval 1:1 s nováčkem z Převýšova. Chrudimští vedli od 73. minuty gólem Radima Holuba z penalty, hosté vyrovnali ve třetí minutě nastaveného času trefou Bedřicha France.Podle zákulisních informací jsem se doslechl, že o vás měli zájem v Rozhovicích.

No jo, s trochou nadsázky můžu říct, že ti mě bombardují každý týden :-) Předseda Ježek říká, abych se vrátil tam, kde jsem začínal, abych za ně hrál a on mě ještě měl možnost vidět v rozhovickém dresu. Přiznám se tedy, že na jaře, když byl člověk pořád zraněný, mě už takové myšlenky také napadly, ale na druhou stranu si říkám, že je ještě čas a tento půlrok na MFK ještě odehraju.

Jak je vidět, zdraví je teď dobré a fotbalem se stále bavíte. V sobotu dopoledne jste odehrál poločas proti Jablonci U21, odpoledne jste nastoupil za tým osobností na oslavách ve Slatiňanech…

Máte pravdu, teď to jde. I když třeba na těch oslavách už to nebyl takový fofr, jako s těmi mladíky z Jablonce. Jednalo se o oslavu výročí tamního fotbalu a všichni aktéři si to tam přijeli užít.

Radim Holub při ligovém zápase proti SK Roudnice n. Labem.Vraťme se nazpátek k MFK. V kabině jste po odchodu Petra Vladyky asi suverénně nejstarší, jak vás spoluhráči berou?

Je to v pohodě, v kabině máme dobrou partu. Samozřejmě občas padají různé narážky na můj věk, ale to je tak vždycky, když je v týmu někdo opravdu výrazně starší. Jde zkrátka o takové zdravé hecování, které beru. Nebojte, já si do kluků taky občas píchnu, sranda v kabině musí být :-)

Jaké narážky třeba padají?

Teď nejvíc na to, že už budu brzy dědek. Dcera má totiž přítele a kluci se toho hned chytli. Samozřejmě to zatím není pravda, ale co s tím mám dělat, lepší už to s tím věkem nebude :-)


V sobotu zajíždíte v 1. kole Poháru FAČR do Holic a když se vyhraje, budete hostit Hradec Králové.

Určitě chceme v Holicích zvítězit a Hradec přivítat. Je to však pohár a v něm se může stát cokoliv. Byla by to ale zase taková odměna za tu naší práci tady, a to jak pro nás hráče, tak pro fanoušky. Bude už nová tribuna, zázemí, navíc by se mohla opět sejít pěkná návštěva… Zkrátka by to zase mohl být pro všechny pěkný zážitek.

V 68. minutě derby MFK Chrudim - FK Pardubice zastavil David Hudec Radima Holuba za hranicí pravidel a z nařízené penalty sám faulovaný otevřel suverénně skóre.

Jak vůbec hodnotíte situaci v ČFL, kde bude po různých peripetiích bojovat 20 mužstev?

Já bych začal od jádra věci, čímž je situace ve druhé lize. Myslím si, že pro tuto soutěž jsou podmínky až moc tvrdé, protože tam už třeba musí být profesionální smlouvy. Řada celků by si to třeba ráda zkusila, myslím tím například Domažlice, ale je tam zkrátka výrazné navýšení peněz a rozpočtu, což kluby odrazuje. Peníze se čím dál tím hůře shánějí a kluby z ČFL si proto nemohou tuto soutěž dovolit. Svaz musel udělat to, co udělal, ale hrát letos ČFL bude hodně náročné. Vždyť poslední mistrák sehrajeme až skoro na konci listopadu. Musíme se s tím ale stejně jako všichni ostatní nějak popasovat. Důležité bude, jak nám vyjde vstup do soutěže, v němž hrajeme ze čtyř utkání tři doma. Pro mě osobně pak bude hlavně důležité, aby drželo zdraví. Jinak si myslím, že kádr na soutěž máme dobrý.

Díky za rozhovor a ať vám již zmíněné zdravíčko drží. A k tomu ať to stále „lepí".

RADEK PECINA