Papírové předpoklady proto před utkáním hovořily pro tým z Kutnohorska. „Byl to lídr tabulky, navíc mají moc dobře poskládané mužstvo, takže pro nás to byl jednoznačně favorit," potvrzoval chrudimský trenér Pavel Jirousek.

Jeho čáslavský protějšek Jan Kmoch měl ale opačný názor. „Pro nás byli favoritem domácí, mají velmi zkušené mužstvo se dvěma hráči s ligovými zkušenostmi Vladykou a Holubem, k tomu měli výhodu domácího prostředí. Tomu jsme uzpůsobili i taktiku," vysvětloval po utkání kouč Středočechů.

Neúnavný Vladyka

Byl to i důvod, proč na lavičce od začátku utkání zůstal pro někoho trochu překvapivě sedět i nigerijský útočník Praise, který v minulém kole přispěl čtyřmi góly k výhře svého týmu nad Karlovými Vary. „Byl jsem si jistý, že na hřiště půjde, ale ne hned od začátku. Dali jsme v úvodu přednost defenzivnější sestavě," vysvětloval Kmoch, proč nechal zahraniční posilu se zkušenostmi z polské ligy více než polovinu utkání odpočívat.

S výběrem té správné sestavy měl starosti i chrudimský trenér Jirousek. „Z Kolína si přivezl zranění Ondřej Kesner, který nemohl hrát, brankáře Lukáše Mrázka vyřadil ze hry zánět dásně," vysvětloval Jirousek. Jeho tým se nakonec mohl spolehnout na zkušeného tahouna Petra Vladyku. Ten sice v pátek nastoupil na posledních deset minut utkání ve futsalovém derby Chrudim Vysoké Mýto, na jeho výkonu ale žádná únava znát nebyla.

První gól pro hosty

Naopak, byl to právě on, kdo se v 11. minutě dostal do první velké šance MFK, když po průniku do vápna jen těsně z hranice pokutového kopu minul branku Čáslavi. Šance se urodila i na druhé straně, ale Dolejšova střela po pěkné kombinaci hostí mířila vedle pravé chrudimské tyče. Ve 25. minutě mohl otevřít skóre utkání Vácha, jeho trefu však hostující gólman Antošík vytáhl konečky prstů nad břevno. U zrodu další akce domácích byl opět Vladyka. Po jeho centr doputoval odražený míč na volného Štěpánka, který číhal u zadní tyče, místo střely ale ještě marně hledal lépe postaveného spoluhráče. V následné šanci mohl skórovat ještě Vácha, ale jeho hlavičku dokázal téměř z brankové čáry vyškrábnout Antošík.

Na první gól si tak musela necelá pětistovka fanoušků počkat až do druhé půle. V té měli více ze hry domácích , jenže gólová radost vypukla nečekaně na druhé straně. V 67. minutě se k odraženému míči dostal Rozsíval a proti jeho přesné trefě do šibenice neměl domácí gólman Vostradovský šanci.

Hosté se však neradovali dlouho. O necelé dvě minuty později byl totiž ve vápně faulován Radim Holub a nařízenou penaltu sám nekompromisně střelou k tyči proměnil a bylo vyrovnáno.

„Ta penalta byla bez diskuzí. Radim je zkušený protřelý hráč a od útočníků je to hloupost, když do něj ve vápně takhle riskantně chodí," okomentoval rozhodující situaci v utkání chrudimský kouč Jirousek.

Příště znovu doma

Domácí v závěru zápasu na hřišti dominovali, několikrát se jim i podařilo uzavřít soupeře na jeho polovině a vypracovali si ještě několik šancí, ale další branka už nepadla. Naopak hostím se ještě podařilo dostat míč za brankovou čáru, střídající Praise však byl v době přihrávky v ofsajdu a gól rozhodčí neuznali.

„Čáslav si přijela pro bod a ten také získala. Pro nás je remíza na domácí půdě jednoznačně ztráta," zhodnotil utkání chrudimský trenér Pavel Jirousek. „Nyní nás čeká další domácí utkání s Královým Dvorem a v něm potřebujeme bezpodmínečně zvítězit," dodal na závěr chrudimský kouč.

Zdroj: Youtube