To je zároveň výzva všem našim zpravodajům: nezapomeňte do čtvrtka 19. 3. do 10 hodin poslat prognózy a poté v pondělí 23. 3. se opět do 10 hodin ozvat s ohlasy na vám jistě dobře známé emailové adresy chrudimských sporťáků:

chrudimskydenik.sport@centrum.cz + jardolezal@seznam.cz

O posledním březnovém víkendu se poté přidají i další krajské soutěže jako je I. A a I. B třída. Překvapivě výborných výsledků v přípravě dosahuje lídr I. A třídy, mužstvo Spartaku Slatiňany.

Slatiňany - Hlinsko 5:2 (3:0)

Branky: Koráb 2, Slováček, Koudelka, vlastní Hlouš, Adam Cach.

Čtrnáct dní před startem jarní části I. A třídy se domácí utkali s dalším celkem z krajského přeboru. Pro něj už to byla generálka. „Dlužno říci, že Hlinsko pro nás představovalo asi nejlepšího soupeře, se kterým jsme zatím v přípravě poměřili síly," říká sekretář kopané Jaromír Hanuš.

V páté minutě rychle rozehrál trestný kop Vladyka, našel rozběhnutého Slováčka, jehož přízemní centr si srazil jeden z beků soupeře do vlastní sítě 1:0. Poté gólovou střelu Kopeckého likvidoval jeho jmenovec v brance Hlinska Kopecký. Ten i nadále měl plno práce, zpacifikoval „pozdravy" Koudelky a Koblasy. Hlinečtí se rovněž snažili o útočení, ale dobře hrající obrana domácích je do vyložené šance nepustila. Za zraněného Kopeckého přišel Koráb, který se dostal přihrávkou za beky a sám před brankářem mířil pouze do něho. Ve 40. minutě po hrubce stopera hostí, kdy mu sebral míč Slováček, následoval pas na Korába a ten z voleje 2:0. Gólem do šatny, kdy šel míč po ose Vladyka Koudelka Slováček, posledně jmenovaný uzavřel poločasový stav 3:0.

Ve 49. minutě po nedůrazu v domácí obraně Hlouš z velkého vápna korigoval na 3:1. Netrvalo dlouho a Slatiňany znovu vedly rozdílem tří gólů. Akci ve středu pole založil Tesař, míč šel na Pokorného, poté ke Koudelkovi a bylo to 4:1. Následně Slováček přehodil vybíhajícího brankáře Severýna, ale míč skončil nad břevnem. Poté přišel brejk hostí do otevřené obrany, ale osamocený útočník Hlinska zamířil mimo tři tyče. Pak hosté trefili střelou z dálky břevno domácí branky. V 60. minutě Pokorný uvolnil Korába, který střelou k tyči zvýšil na 5:1. O pět minut později Pokorný překopl branku soupeře z malého vápna! V 75. minutě se hostům podařil brejk do otevřené slatiňanské obrany a Cach se nemýlil 5:2. V závěrečných minutách se stále bylo na co dívat, šance se rodily jako na běžícím páse, ale míč se už v síti nezatřepetal.

„Ale to nám už příliš nevadilo, zanedlouho byl konec zápasu a naši dosáhli na další cennou výhru nad kvalitním soupeřem. Snad nám forma vydrží i nadále hlavně dopředu je to velmi dobré až výborné," chválí si Jaromír Hanuš. „Celé utkání mělo tempo, prostě se bylo na co dívat. Hlavně, že padaly góly. Jediné negativum? Po necelé půlhodině musel ze hry odstoupit po nevybíravém faulu hlineckého záložníka zraněný Kopecký."

Hlinecký Mirek Bouška k zápasu poznamenal: „V generálce jsme se střetli na náhradním hřišti se soupeřem, který má ve svém středu několik ambiciózních hráčů. Začali jsme nešťastně vlastní brankou, náš kolaps přišel v závěru první půle, kdy jsme dvakrát inkasovali. Slatiňanští byli po většinu utkání lepší, procházeli středem naší obrany jako nůž máslem. Říká se špatná generálka úspěšná premiéra. Snad příští neděli zahájíme domácí jarní mistrovskou soutěž proti Moravanům úspěšněji."

Sestavy Slatiňany: Borek (46. Augustin) Beneš (46. Jeřábek), Mihulka (46. Tesař), Kovařík, Kudrnka (75. Beneš) Slováček (75. Koblasa), Hanuš (46. Trňák), Vladyka (75. Hanuš), Koudelka, Koblasa (46. Pokorný) Kopecký (27. Koráb). Hlinsko: Kopecký (46. Severýn) Chmelík, Zd. Cach (Pavliš), Baldrych, Nevole Nekvinda (Jakub Chmelík), Kaufman, Karásek, Vanžura Hlouš, Gregor (A. Cach).

JAROMÍR DOLEŽAL