Po jedenácti odehraných utkáních neohroženě vládne tabulce rezerva Stolan. Mužstvo pod vedením trenéra Petra Steinera staršího získalo celých 28 bodů a pouze jednou odešlo na podzim poraženo. Stalo se tak v 8. kole ve Skutči, když od Junioru schytalo výprask 4:0. Další ztrátu bodů zaznamenali Stolanští už pouze za remízu proti Ronovu.

Ve zbylých zápasech byli ale již stoprocentní, a proto zcela po zásluze přezimují na prvním místě. Prim drží Stolany B i v množství vstřelených gólů. Během jedenácti utkání jich nastřílely plných 45! Nejvíce se činili Petr Jirásek a Jan Vácha, kteří oba zaznamenali devět přesných zásahů. Jen tito dva hráči dohromady vstřelili více branek než týmy Bojanova, Vraclavi, Míčova a Trhové Kamenice. Rezerva Stolan přitom loni skončila až na 11. příčce a z 26 utkání získala pouze o bod více, než má na kontě nyní.

Na druhém místě tabulky je usazen se sedmibodovou ztrátou Ctětín. Jeho výkony se dají rozdělit na dvě části. V domácím prostředí předvádí Tatran ofenzivní smršť a pouze jednou poznal hořkost porážky. V šesti utkáních dokonce nastřílel úctyhodných 28 branek. Za zmínku určitě stojí zápasy 9. a 10. kola, které byly z pohledu Ctětínských nejpovedenější.

Nejdříve si totiž smlsli na nováčkovi z Vraclavi (8:0) a o týden později i na Míčovu (7:1). Zlepšit se však budou muset na venkovních trávnících, kde vstřelili jen čtyři branky, zvítězili jen jednou a patří jim předposlední místo v této vedlejší tabulce. Za pozornost určitě stojí, že s 16 inkasovanými góly je obrana Tatranu nejlepší v soutěži. Ctětín se navíc může pochlubit i nejvyššími návštěvami. Hned třikrát sledovala domácí zápas více jak stovka diváků a v průměru si na utkání našlo cestu 87 fanoušků.

NEJLEPŠÍ UMÍSTĚNÍ

Na třetím místě se vyhřívá rezerva Načešic, která během podzimu získala pěkných 19 bodů. A mohlo být ještě lépe, kdyby si slušně rozjetou soutěž nepokazila v posledních třech kolech, ve kterých hned dvakrát odešla bez bodového zisku. I tak mají ale Načešičtí solidně rozehranou sezonu, a pokud budou obdobně pokračovat i v jarní části, mohou dosáhnout nejlepšího umístění za dobu své existence.

Čtvrté místo náleží Jenišovicím, které ztrácí na třetí Načešice pouhý bod. Oproti loňsku je to výrazný posun (12. místo). Začátek soutěže se sice Jenišovickým příliš nevydařil, zato finiš měli úctyhodný. V posledních čtyřech kolech si počínali suverénně při skóre 15:2. Po letech vymetání suterénu 4. třídy tak mají zaděláno na veleúspěšnou sezonu. Tým gólově táhnou Daniel Novotný a Jan Částek (6 a 5 vstřelených branek).

Stejný bodový zisk mají i páté Nasavrky B. Rezerva týmu hrajícího 1. A třídu by jistě ráda vylepšila postavení z ročníku 2014/15, kdy skončila na čtvrtém místě. Bohužel se ale nevyhnula několika zaváháním, a tak je její současné umístění zcela zasloužené. Mužstvo gólově táhne Lukáš Novák, který si během podzimu připsal sedm přesných zásahů.

Šesté místo patří nováčkovi soutěže z Vraclavi. Celek z obce ležící v ústeckoorlickém okrese si odbývá první sezonu ve 4. třídě a působí v soutěži trošku jako zjevení. Vraclav má se skóre 15:32 nejhorší obranu i útok, přesto během podzimu nasbírala 14 bodů. Asi nejvydařenějším zápasem bylo derby s Jenišovicemi, které před zraky 120 diváků ovládla 4:1. Bohužel v tomto zápase vstřelila čtvrtinu svých podzimních branek.

Sedmá příčka náleží Městci. Ten si od sestupu z třetí třídy v roce 2014 příliš fotbalové radosti neužil a povětšinou končil ročník přikován ke dnu soutěže. Nyní má ale po podzimu na svém kontě 13 bodů za čtyři výhry a jednu remízu z jedenácti zápasů, což je slušné. Městečtí však veškeré své body získali až v závěrečných pěti střetnutích.

První výhru si připsali teprve v devátém kole, kdy naprosto deklasovali celek Trhové Kamenice. Pokud by Městci vydržela forma z konce podzimu, mohl by pomýšlet i výše než jen na sedmé místo.

Za očekáváním je zatím na osmé příčce se nacházející mužstvo Bojanova. Zdálo se, že poslední dobou mají jejich výsledky vzestupnou tendenci. Vše vyvrcholilo loňským pátým místem. Během tohoto podzimu ale Bojanovští znovu zapadli do šedi průměru, když jejich hlavním problémem je slabá produktivita. Se sedmnácti vstřelenými góly patří k nejhorším, a pokud budou chtít alespoň dorovnat loňské výsledky, budou se muset na jaře daleko více ohánět.

Deváté místo okupuje další nováček v soutěži – rezerva Skutče. Junior svým dosavadním vystoupením nezklamal, ale zároveň ani příliš nenadchl. Za zmínku však stojí počet nastřílených branek, těch dali fotbalisté Junioru 27! Více gólů vstřelily už jen tři týmy a Skutečští se řadí na pomyslné čtvrté místo v produktivitě. Důležitější jsou ale body a těch získali pouhopouhých 12, čímž mají jen dvoubodový náskok na poslední Ronov B.

Na desátém místě je prozatím největší zklamání 4. třídy, a to mužstvo Trhové Kamenice. To v posledních dvou letech brousilo dno třetí třídy a vypadá to, že po loňském sestupu si na vody zatraceně blízko dna tabulky fotbalisté z Trhovky zvykli i v nejnižší okresní soutěži. Jak jinak si totiž vysvětlit tristní bilanci tří výher a zisku pouhých 11 bodů. Klub z Trhové Kamenice tak může zatím letos těšit pouze fakt, že už není kam sestoupit.

Pořádný sešup tabulkou v letošní sezoně zažívají i fotbalisté Míčova. Loni šestý a předloni dokonce třetí tým konečné tabulky se nyní krčí u samého dna, od kterého ho dělí pouze lepší skóre. S deseti získanými body a šestnácti vstřelenými brankami toho o moc víc ale fotbalisté Míčova čekat nemohli. Sice si splnili svůj sen a zahráli si se slavnou Bohemkou, ale na jaře budou muset pořádně zabrat, aby se ze dna odrazili k lepším pozicím.

Poslední místo patří rezervě Ronova. Ta, stejně jako výše zmíněný Tatran Míčov, zažila velmi nepovedenou podzimní část. Se dvěma výhrami a deseti body to nestačí na nic jiného než dvanáctou příčku. Ronovští přitom na domácím hřišti sbírali body pravidelně, s prázdnou odešli jen ve třech případech ze sedmi.

Pokud ale chtějí Ronovští pomýšlet na lepší umístění, musí přidat především v obraně. Se 32 inkasovanými brankami jsou druzí nejhorší. To se pak jen velmi těžko sbírají bodíky, když defenzíva svými dírami vážně konkuruje legendárnímu sýru Ementál.