Fotbalisté MFK potvrdili v prvním jarním utkání skvělou podzimní formu a posunuli se po výhře v Benátkách na první příčku tabulky České fotbalové ligy. Jenže udržet ji nebude nic snadného. Jeden z vyzyvatelů, který si na chrudimskou pozici také brousí zuby, je totiž čeká už o tomto víkendovém kole.

Je jím momentálně třetí tým třetiligové tabulky SK Zápy. Středočeské mužstvo má za sebou stejně jako Chrudim úspěšnou jarní premiéru, když zvítězilo na hřišti Čáslavi 2:1. Oba soupeře tak nyní v tabulce dělí pouhé tři body, v případě výhry by tak Zápy mohly Chrudim i přeskočit.

Zápská pevnost odolává

Tým se pohybuje několik posledních sezon stejně jako Chrudim v horních patrech tabulky a navíc bude mít výhodu domácího prostředí, kterou zatím v sezoně nevyužil k vítězství pouze jednou. Z domácích zápasů má zatím po polovině soutěže nejvíce bodů ze všech týmů ČFL.

V týmu Záp najdete hned několik hráčů se zkušenostmi z první ligy. Chrudimští obránci by si měli hlídat i především v letošní sezoně nejúspěšnějšího střelce domácích Davida Kalivodu, který zatížil konta soupeřů už jedenácti brankami. To je jen o dvě méně než nejlepší chrudimský střelec Lukáš Kopecký, který je právě před Kalivodou na druhém místě průběžné tabulky střelců ČFL.

Chrudim naopak, jak už bylo několikrát zmíněno, během zimní přestávky spíše oslabila. První jarní utkání v Benátkách ještě kvality tohoto týmu příliš neprověřilo, opravdu ostrý test tak přijde až v nedělním utkání.

Souboj dvou „K"

Podzimní duel obou soupeřů v Chrudimi dopadl lépe pro domácí, kteří po prvním poločase vedli 1:0 a i když nakonec soupeř využil chyby obrany k vyrovnání, povedlo se jim nakonec díky brance Kopeckého z penalty v 79. minutě rozhodnout o tříbodovém vítězstvím. Mimochodem, vyrovnávací branku Záp na podzim v Chrudimi obstaral už zmiňovaný Kalivoda. Dojde na souboj dvou top střelců ČFL i v neděli a kdo bude nakonec úspěšnější? Odpověď přinese až samotné utkání v neděli od 15 hodin.

Zdroj: Youtube