Slatiňany - Nasavrky 9:0 (5:0)

Branky: Kopecký 3, Pokorný, Hanuš, Koblasa, Tesař, Vladyka, Beneš.

Domácím ještě chyběla k optimální sestavě čtveřice hráčů (oba futsalisté Koudelka se Slováčkem a beci Kovařík s Málkem), přesto byla jejich převaha po celý zápas očividná. Na omluvu hostů je zase nutno dodat, že den předtím měli v Nasavrkách sportovní ples a většina hráčů tak jela „dvoufázově."

Skóre otevřel v 10. minutě Pokorný, když k němu prošel centr z levé strany a záložník se ocitl sám na malém vápně. Za dvě minuty přidal druhý úspěch z trestného kopu Kopecký, jenž vydařenou prudkou a dobře umístěnou ranou přes zeď trefil téměř přesně pravou šibenici. A za další minutu to již bylo po nekompromisní dorážce Hanuše 3:0. Teprve poté se dostali trochu do hry i hosté a ve 20. minutě podnikli rychlý protiútok. F. Dostál sice přehodil vybíhavšího Augustina, ale branku těsně minul. Za dalších pět minut přidal čtvrtý úspěch Spartaku po průniku Trňáka skluzem Kopecký a ve 34. minutě navýšil Koblasa poločasové skóre na 5:0, když z metru zakončil akci Vladyky s Hanušem.

Druhý poločas začal jasným faulem Nasavrk v pokutovém území na Pokorného, ale rozhodčí zřejmě nechtěl hosty ještě více „dusit". Šesté branky se tak Spartakovci dočkali „až" o minutu později po rohovém kopu a hlavičce Vladyky. Jednalo se o první přesný zásah zřejmě největší zimní posily Slatiňan v novém dresu. Sedmý gól padl v 55. minutě, kdy posadil Tesař míč z trestného kopu přesně na hlavu neobsazeného Kopeckého. Hned za tři minuty propálil Tesař tvrdou pumelicí hostujícího gólmana poosmé a definitivní podobu dal výsledku v 65. minutě po přihrávce Vladyky Beneš. Závěr zápasu se už dohrával jen z povinnosti. Slatiňany podstatně ubraly nohu z plynového pedálu, a tak se nakonec desítka nasavrckého černého piva nečepovala.

Teď nezbývá než čekat, jak si Spartakovci povedou v mistrácích. Napoví již sobota, kdy zajíždí na hřiště předposlední Kunčiny, Nasavrky ve stejný den čeká doma derby s Prosetínem (15:00).

Sestavy Spartak Slatiňany: Augustin Beneš, Mihulka, Tesař, Kudrnka Pokorný, Hanuš, Vladyka, Trňák (53. Jeřábek), Koblasa (46. Chvojka) Kopecký (70. Trňák). FC Nasavrky: Chvojka (Hybner) M. Dostálek, Soudek, Boháč (J. Dostál), T. Dostálek Pešek (Novák, M. Plíšek), R. Michek, O. Čechlovský, F. Dostál Vojíř, M. Čechlovský. (rp)