Spartak Slatiňany B – FK Kameničky 4:3 (3:2)

Branky: J. Slavík, Kudrnka, Ficek, Sotona – Nekvinda 2, Fr. Sádovský. Rozhodčí: Navrátil – M. Šmaha a D. Šmaha. ŽK: 2:2.
Slatiňany B: Chvojka – Kovařík, Zeman (50. Benák), Sýkora, Beneš (46. M. Slavík) – Mikan, Drahý (63. Řeháček), Ficek, Kudrnka – Sotona, J. Slavík.
Kameničky: Severýn – Jehlička, Adámek, J. Sádovský, Horák, Pešek, Bureš, Janušinský, Fr. Sádovský, Nekvinda, Chmelík (64. Lukášek, 85. Kosař).

Naši hráči, povzbuzeni výhrou v Holetíně, začali zhurta. Hned v první minutě po centru Kudrnky pálil prudce Sotona, gólman Kameniček jeho ránu jen vyrazil před Mikana, jenže náš záložník si v gólové šanci zhruba 12 metrů před poloprázdnou bránou nezpracoval dobře míč. V 7. minutě po trestném kopu střílel opět dobře Sotona, brankář hostí míč znovu jen vyrazil a J. Slavík už dorážel do prázdné brány.

Ani hosté se však nechtěli nechat zahanbit. V 11. minutě musel po rohovém kopu a následné hlavičce zachraňovat Chvojka až na brankové čáře. Vyrovnat se soupeři podařilo hned v následující minutě. Po akci středem hřiště i naší obrany šel na Chvojku osamocený hráč Kameniček Nekvinda a z 12 metrů se nemýlil a vyrovnal na 1:1. Jenže to nebylo vše.

V 18. minutě nepříliš prudká střela hostujícího Nekvindy z 25 metrů po zemi skončila k našemu zděšení u pravé tyče v síti a Kameničky obrátily skóre. Naštěstí naši hráči neklesli do kolen a ve 21. minutě se radovali z vyrovnání. Sotona vybojoval míč na bekovi hostí, přihrál J. Slavíkovi, ten našel Kudrnku, který ve skluzu z desítky překonal brankáře hostí. Naši povzbuzeni gólem se do soupeře zakousli a tři minuty poté už jsme znovu vedli o gól.

ODVOLANÝ POKUTOVÝ KOP

Ve středovém kruhu vybojoval balón stoper Zeman a uvolnil Ficka. Ten se podíval, kde je gólman a technickou střelou, která zapadla z 25 metrů přesně do levé šibenice, jej překonal – 3:2. Utěšený gól.

Ve 28. minutě šel J. Slavík po naší dobré kombinační akci sám na gólmana, při kličce ve vápně byl spolu s míčem gólmanem zasáhnut a sudí pískl penaltu proti hostům. Těm se to nelíbilo, vynutili si konzultaci hlavního s jeho asistentem na lajně, a po dohodě těchto dvou sudích byla nařízená penalta odvolána! Na okresních hřištích ojedinělý jev. Hosté tím byli samozřejmě povzbuzeni a ve 36. minutě musel Chvojka vyrážet nebezpečnou prudkou ránu hostujícího levého křídelního útočníka. Ve 40. minutě minula těsně bránu hostí křížná přízemní rána Beneše z 10 metrů z levé strany, a pak se do půlky už nic nestalo. I tak to byl poločas velmi zajímavý a oboustranně bojovný.

DRAMA AŽ DO KONCE

Po změně stran se hra přece jen trochu uklidnila. První šanci měl po samostatném průniku v 55. minutě J. Slavík, ale vystřelil z blízkosti a trochu z úhlu jen do boční sítě.

V 62. minutě musel naopak Chvojka vytáhnout výborný zákrok proti tečované střele hostujícího hráče mířící nakonec skoro do šibenice.

Soupeř pak získal mírnou převahu a snažil se pochopitelně vyrovnat. A v 76. minutě se mu to také podařilo. Po rohovém kopu hlavičkoval jeden z hráčů Kameniček zpátky na malé vápno, kde stál zapomenutý Fr. Sádovský a ten také hlavou vyrovnal na 3:3.

Hostům však remíza viditelně nestačila a v 82. minutě jsme měli trochu štěstí. Zakroucený rohový kop z levé strany ťuknul do vzdálenější tyče a od ní se naštěstí pro nás odrazil do pole.

Když už se zdálo, že zápas skončí nerozhodně, přišla v 86. minutě fatální chyba hostů.

Po dlouhém nákopu do jejich velkého vápna se nedohodli oba stopeři s gólmanem, toho využil Sotona, který byl u míče nejdřív a hlavou jej poslal do opuštěné brány – 4:3.

Tím byl zápas rozhodnut i přes několikaminutové prodloužení, které jsme však bez problémů zvládli.

Naše rezerva tak získala v bojovném duelu cenné tři body. Soupeř herně také nezklamal a potvrdil své postavení v tabulce. Kromě výhry je také plusem utkání skutečnost, že do podstatné části zápasu se zapojili i tři naši dorostenci (M. Slavík, Benák a Řeháček). (jh)