Právě tým z chrudimského okresu v soutěži, které se účastní týmy napříč celou republikou, obstál a ve svém makroregionu obsadil druhé místo (v ČR jsou tři makroregiony, podle nichž se určují i ceny), celkově skončil na devátém místě.

Právě jako devátý v řadě si tedy i vybíral soupeře z první ligy. „Zbyla nám tam Mladá Boleslav, Bohemka, Liberec a další," prozrazuje hráč a sekretář Tatranu Míčov Jaroslav Svoboda. „Bohemku jsme si vybrali hned z několika důvodů. Jedním z nich je dopravní dostupnost. Za Bohemians navíc dříve hrál náš kamarád David Šindelář první ligu. Teď se proti svému bývalému klubu postaví po našem boku," líčí Svoboda.

S nápadem přihlásit se do projektu Kopeme za fotbal přišel brankář Tatranu Adam Popelka. A dobře udělal. Se spoluhráči ale musel splnit hned několik kritérií. Mimo sportovních výsledků, rozhodovaly i fotky a videa ze zápasů, které týmy účastníků zasílají na stránky projektu.

Odměna za celosezónní snažení však stojí za to a neužijí si jí jen hráči. 70 fanoušků Míčova dnes jede podpořit hráče přímo do Prahy.

Pro Tatran to navíc nemusí být zdaleka poslední zkušenost s prvoligovým fotbalem. „V projektu Kopeme za fotbal pokračujeme i nadále. Třeba se nám povede zahrát si i proti Slavii nebo Spartě," dodává s úsměvem Svoboda.